Wpis z mikrobloga

@Royalekk: Nie poznałem prywatnie nigdy, ale na wszelkich wywiadach czy streamach które robi, wygląda na raczej miłą osobę. Poza tym - wiele uznanych autorów jest prywatnie bucem, ba, w dzisiejszych czasach to już domena pisarza.
  • Odpowiedz
@bratbud: Nie do końca.
Właściwie to większość nazwisk kojarzę z przynajmniej jednego tytułu, bo mój ojciec zbiera polską fantastykę. Ale powiem Ci, że wszyscy oni piszą tak podobnie, że zupełnie nie odróżniam ich jako autorów. Z tych wszystkich książek, które przeczytałam - nie jestem w stanie przypomnieć sobie, kto napisał którą. Zazwyczaj wszystkie te tytuły są tak samo śmieszne na siłę, a bohaterowie wulgarni i cyniczni.

Z góry przepraszam, jeśli
  • Odpowiedz
  • 5
@bratbud wygląda na to, że coś ze mną nie tak, bo lubię polską fantastykę i całkiem dobrze mi z tym :)
Nie znam części tych autorów, a ci, których znam faktycznie mają też i słabe książki, ale mają też takie, które przyjemnie mi się czytało /sluchało :)
I bawi mnie ten najazd na fantastykę (czy inny rodzaj), jestem ciekawa jakie to książki są warte czytania wg wykopkow
  • Odpowiedz
@Uuk_: JA pierdzielę, z Mickiewicza się śmiali, z Karolaka się śmiali, polska fantatyka - spadli siadem na kija. Dystans, bo będziemy mieli p--------e.
  • Odpowiedz