Aktywne Wpisy
WielkiNos +463
ChlopoRobotnik2137 +113
Viedo od psycholoszek na temat #przegryw . Ogladacie na wlasna odpowiedzialosc. ja musialem to rozejsc
2 czesc w komentarzu
#rakcontent
2 czesc w komentarzu
#rakcontent
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
#heheszki #trump #bekazprawakow #neuropa #dobrazmiana #polityka
- sojusz z Niemcami - poddaństwo, Polska wasalem Niemiec, Tusk pieskiem Merkel;
- sojusz z USA - dobrze, że zabiegamy o bycie PARTNEREM silnego państwa!
Ale i tak się mylisz. Jak myślisz, kto oddał Polskę Stalinowi? Pamiętasz o obietnicach miliardowych kontraktów dla polskich firm na Bliskim Wschodzie za wsparcie inwazji Afganistanu i Iraku?
@NapalInTheMorning: no jak nie widzisz żadnej różnicy między USA i Niemcami to może faktycznie cię to śmieszyć
@crest: Państwo Islamskie też nas nigdy nas nie zdradziło i nie dokonywało rozbioru. Jak na moje legitny partner do interesów.
@crest: Ok, jeśli uważasz że siłowe ustanowienie komunizmu w Polsce było czymś co "ruskom się należało, to chyba nie ma sensu dalej ciągnąć dyskusji.
XD oświeć mnie, ile? Bo lewackie statystyki jak na złość pokazują, że jednak więcej euro płynie.
Zastanawiam się, kiedy wreszcie ludzie zrozumieją, na czym polega polityka. Polityka nie polega na trzymaniu się jednego sojusznika(np. USA), ale na wykorzystywaniu swojej pozycji gospodarczej, geopolitycznej do rozgrywania sojuszy. Kiedyś po drodze było nam z Niemcami(przez chwilę - przy wstępowaniu do Unii). Teraz po drodze nam z USA, żeby osłabic Niemcy i stworzyć flankę przeciw Rosji i awaryjną bazę wypadową przeciw ISIS jednocześnie.
W tym czasie Niemcy dogadują się
Dlatego śmieszy mnie podejście: X jest zły i nas w końcu oszuka, ale Y jest uczciwy. A prawda jest taka, że wszyscy po prostu realizują swoje interesy i będą naszymi wrogami/ przyjaciółmi w zależności od tego, co opłaca się bardziej.
Rosja gra na osłabienie USA i UE, żeby odzyskać swoją strefę wpływów. Robi to fundując wszelkie anty-ue ruchy w UE (lewicowe, prawicowe, wszystko jedno - patrz na listę obserwatorów referendum na Krymie). Oprócz tego próbuje skłócać kraje UE i USA. Np. wspomagając kontrowersyjnych polityków typu Orban, Le Pen, Trump, Zeman, Farage, Schreder, itp. Połowa z nich ma ujawnione powiązania z rosyjskimi bankami i
@Bigs:
A z drugiej strony popierają sankcje. Więc tak 2/10 bym powiedział. Szczególnie, że za kadencji PiS to raczej Polska jest otwarcie wroga w stosunku do Niemiec.
@Bigs: Zawsze myślałem, że konserwatyzm zatrzymał się w XVII wieku. Myliłem się jak zwykle.
Komentarz usunięty przez autora