Wpis z mikrobloga

@NapalInTheMorning kolejny historyk, który będzie obwiniał Amerykę za podział Europy....nikomu nic nie oddali, to był naturalny podział który niestety ruskom też się należał, pewnie Anglia też zaiwnila bo nie zaatakowali Hitlera. Zapamiętaj to sobie, Niemcy wywołali razem z ruskami II WŚ ( no po części że słowakami) i to oni mordowali Polaków. Jak widać nie masz nawet pojęcie ile już korzyści i zielonych dostaje Polska od dłuższego czasu.
to był naturalny podział który niestety ruskom się też należał

@crest: Ok, jeśli uważasz że siłowe ustanowienie komunizmu w Polsce było czymś co "ruskom się należało, to chyba nie ma sensu dalej ciągnąć dyskusji.

jak widać nie masz pojęcia ile już korzyści i zielonych dostaje Polska XD

XD oświeć mnie, ile? Bo lewackie statystyki jak na złość pokazują, że jednak więcej euro płynie.
Pobierz NapalInTheMorning - >to był naturalny podział który niestety ruskom się też należał 
...
źródło: comment_BOSUNGQKfCInChVrIBlUzRpEpCrbM6ub.jpg
@NapalInTheMorning @crest:

Zastanawiam się, kiedy wreszcie ludzie zrozumieją, na czym polega polityka. Polityka nie polega na trzymaniu się jednego sojusznika(np. USA), ale na wykorzystywaniu swojej pozycji gospodarczej, geopolitycznej do rozgrywania sojuszy. Kiedyś po drodze było nam z Niemcami(przez chwilę - przy wstępowaniu do Unii). Teraz po drodze nam z USA, żeby osłabic Niemcy i stworzyć flankę przeciw Rosji i awaryjną bazę wypadową przeciw ISIS jednocześnie.

W tym czasie Niemcy dogadują się
@Bigs: to jest Twoja interpretacja naszej sytuacji. Alternatywną:

Rosja gra na osłabienie USA i UE, żeby odzyskać swoją strefę wpływów. Robi to fundując wszelkie anty-ue ruchy w UE (lewicowe, prawicowe, wszystko jedno - patrz na listę obserwatorów referendum na Krymie). Oprócz tego próbuje skłócać kraje UE i USA. Np. wspomagając kontrowersyjnych polityków typu Orban, Le Pen, Trump, Zeman, Farage, Schreder, itp. Połowa z nich ma ujawnione powiązania z rosyjskimi bankami i
Wystarczy popatrzeć, jak rozgrywali to polscy królowie, kiedy Polska była potęgą(końcówka X i XI wiek).

@Bigs: Zawsze myślałem, że konserwatyzm zatrzymał się w XVII wieku. Myliłem się jak zwykle.