Wpis z mikrobloga

Mogę pytanko do osób, które znają się trochę na żywieniu, tudzież pewnie osoby ćwiczące stosujące odżywki ?

Od 2 tygodni staram się redukować masę. Trochę zbędnych kg się uzbierało. Jak na razie nieźle idzie, także życzcie wytrwałości (2 tygodnie temu 96, w sobotę 93,9). Na razie tylko dieta, sporadycznie rower (niestety siłka etc odpada - operacja kręgosłupa rok temu). Wprowadziłem odżywkę białkową, bo chciałem zredukować trochę węgle, bo za dużo ich spożywałem, a widziałem, że za mało białka spożywam.

Tutaj pojawia się pytanie - czy dobrze robię jeśli na kolację robię sobie szejka (200ml mleka 2%, ok 20g odżywki) a do tego jeszcze jajka na twardo? Gdzieś czytałem że człowiek potrafi na raz przyswoić ok 25g białka, ale nie wiem, czy to dotyczyło serwatkowego czy w ogóle?

#pytanie #dieta #mikrokoksy (bo tam pewnie sporo takich wariatów jest co się znają)
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@perkaman: oj ja się nie zażynam, bo i nie taki mam cel. Jakbyś zobaczył jak się wcześniej odżywiałem to, to mleko by było najmniejszym problemem :) chodzi mi po prostu o to, czy do tej odżywki mogę/mam jeść jeszcze inne źródła białka czy coś innego typu warzywa
  • Odpowiedz
@Asymilat: Jeżeli nie potrafisz zrezygnować z mleka do odżywki białkowej która jest stosunkowo słodka to raczej wróży, że ciężko będzie Ci utrzymać dyscyplinę żywieniową. Ograniczyłbym węglowodany na śniadanie na rzecz posiłku białkowo-tluszczowego a wieczorem właśnie zjadlbym trochę wegli żeby poprawić jakość snu.
  • Odpowiedz