Wpis z mikrobloga

Dostałem w swoje ręce Język C++ Stephena Prata ale wydanie V, od kolegi który jedzie za granicę. Miałem ja na oku jakiś czas. I mam pytanko czy lepsza niż symfonia? Czy warto to wydanie czy może kupić wydanie VI?
#cpp #naukaprogramowania
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DeathDust98: Nie pamiętam czy w 6. nie pojawia się Cpp11 dopiero. A to zmienia dość mocno sposób pisania w tym języku.

Pytanie co umiesz i czego chcesz się naumieć ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Disclaimer: Umiem dość słabo w Cepepa
  • Odpowiedz
@SwordPL: Programming: Principles and Practice Using C++ (2nd Edition) Stroustrupa to bardzo dobra książka do nauki. Książka została przetłumaczona na język polski. Polski tytuł to: Programowanie. Teoria i praktyka z wykorzystaniem C++. Wydanie II poprawione, nie wiem jednak jak bardzo jakościowo odbiega od oryginału.
  • Odpowiedz
@DeathDust98: Niestety nie znam tej książki więc się nie wypowiem na jej temat. Na stronie opinie ma niezłe, możesz pożyczyć od kolegi i przejrzeć.

Możesz sprawdzić C++ Primer Lippmana, wydanie 5 - najnowsze, lub którąś z wyżej wymienionych książek Stroustrupa. Wszystkie te pozycje są solidne i polecane przez wiele osób. Jak pisałem, nie wiem jak jakościowo wypadają tłumaczenia tych tytułów więc skłaniałbym się bardziej ku oryginałom w wersji angielskiej.
  • Odpowiedz