Wpis z mikrobloga

Szybka ankieta. Fajnie jak byście argumentowali swój wybór w komentarzu

#android #smartfon #smartfony #pytanie #kiciochpyta #kupujzwykopem #gsm #bojowkaandroid #huawei #chinskiecuda #lg #pytaniedoeksperta #fotografia #sony #moto #motox #lenovo #nexus #xperia

Na który telefon byście się zdecydowali?

• Moto X Force 35.3% (6)
  • Sony Xperia X Performance 11.8% (2)
  • Sony Xperia XZ 35.3% (6)
  • Sony Xperia XZs 17.6% (3)

Oddanych głosów: 17

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@postrachNocnegoSzczura: No właśnie napaliłem się na moto x force ale te xperie to nowsze sprzęty i może warto spróbować. Choć wiem że jest ryzyko bo są awaryjne ale przynajmniej support o niebo lepszy niż lenovo ( tutajk przytoczę ze X force nie dostało jeszcze aktualizacji do andka 7.0 a wersja na stany zjednoczone Droid Turbo 2 dostała lecz telefon wariuje po tym update-cie, niestabilny + szybko drainuje baterię)
  • Odpowiedz
@S___K: podobno własnie xz nie nagrzewa się zbytnio, a ciężko też brać pod uwagę coś co jest non stop odpalone i podłączone do ładowarek w tych sklepach, osobiście nie korzystam więc o tym się nie mogę wypowiedzieć, ale wyżej singu ma na testy i pewnie coś ci powie :d
  • Odpowiedz
@S___K: no to mieliśmy różne telefony w rękach bo ani XZ ani najnowsza XZ premium się nie nagrzewają praktycznie w ogóle przy normalnym użytkowaniu. Oczywiście jak długo robimy fotki czy wideo to w pobliżu aparatu temp obudowy będzie trochę wyższa ale to nie jest generalnie w żaden sposób uciążliwe czy bardzo odczuwalne a z uwagi na użytą wysoką jakość materiałów trudno oczekiwać 100% zimnej obudowy pod wysokim obciążeniem - metal
  • Odpowiedz
2900

@S___K: nie jest źle - Sony mocno ciśnie na optymalizację softu, jego dopracowanie także całość pozwala w praktyce przekroczyć dwa dni bez podładowywania baterii bez specjalnego wysiłku. Oczywiście, przy zwiększonym użytkowaniu bateria leciała szybciej, ale w czasie testów ani razu nie miałem sytuacji, żeby mi w ciągu dnia brakło prądu. Do tego są też tryby Stamina/UltraStamina (dodam tylko, że swego czasu sony je wycięło zastępując je tym od Google
  • Odpowiedz