Wpis z mikrobloga

@ZwirekBentonitowy: Ale po co, skoro hajs ma się zgadzać? ( )

Poza tym, zanim nakręcicie inbę – to, że facet jest w targecie wcale nie oznacza, że szukał specyfików. Równie dobrze może być na przykład w grupie mężczyźni powyżej jakiegoś tam wieku, z jakimś tam dochodem z miasta o takiej a takiej wielkości. To wystarczy, żeby zobaczył tę reklamę.
  • Odpowiedz
Ale, że wydawca może zablokować pewne kategorie reklam, to ty wiedz

@ZwirekBentonitowy: fakt pisowni "pe nis" ze spacją bardziej wskazuje na próbę obejścia automatycznej segmentacji AdWords, więc wykluczenie emisji reklam e-----a/farmaceutyki przez wydawcę niekoniecznie by zadziałało.
  • Odpowiedz
fakt pisowni "pe nis" ze spacją bardziej wskazuje na próbę obejścia automatycznej segmentacji AdWords

@Behemoth-: Czyli obeszli filtr AdWords ale AdWords wyświetliło tą reklamę na podstawie historii przeglądania stron o powiększaniu penisa pomimo że te reklamy są filtrowane hmmm... chyba że ktoś ustawił tą reklamę jako budownictwo czy inną kategorię po to aby oszukać filtr.
  • Odpowiedz
A to nie tak, że te reklamy się wyświetlają na podstawie haseł szukanych w przeglądarce?

@Przemek12309: Ja w zyciu nie wyszukiwalem niczego o randkach z muzulmankami ani o odziezy patriotycznej a wyswietlaja mi sie reklamy "Muslim dates in your neighborhood" albo gadzety dla sebow wykletych w promocyjnych cenach. Jak widac od przegladania wykopu dostaje sie nie tylko raka.
  • Odpowiedz
to są reklamy remarketingowe - ze stron, na których już się było ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@admx1: @Greg36 to trochę za duże uproszczenie, podstawą są 3 koszyki targetowania: remarketing, zainteresowania (wpisywane keywordy w wyszukiwarkę / czytanie ich na serwisach lub w korespondencji Gmail) i demografia.

Jeżeli miałbym jeleniom sprzedać coś na potencję to zdecydowanie skorzystałbym z demo targetując na facetów w odpowiednim wieku. I myślę,
  • Odpowiedz