Aktywne Wpisy

pinknada567 +19
Mam 2 dzieci a bardzo chciałabym trzecie, mieszkamy w kawalerce w małej miejscowości. Czy warto przemęczyć się teraz i zrobić jeszcze jednego potomka dopóki jesteśmy płodni? Niestety warunki są takie że dzieci mają piętrowe łóżko a my swoje oddzielone wysokim parawanem. Dzieci już mają kilka lat wiec jak chcemy coś podziałać intymnego to musimy wychodzić do łazienki i włączać głośno telewizor lub wodę w kranie. Planujemy wziąć kredyt za pare lat na

Scybulko +324
Stary chłop po trzydziestce się na kurs angielskiego poziomu a2 zapisał, śmiechu warte.
#wykop30plus #angielski #oswiadczenie
#wykop30plus #angielski #oswiadczenie

public static Map loadDataJson(String JSON_PATH, Class myClass) throws FileNotFoundException {
Map dataHashMap = new HashMap<>();
JsonReader jsonReader = new JsonReader(new FileReader(JSON_PATH));
Gson gson = new Gson();
return dataHashMap = gson.fromJson(jsonReader, new TypeToken>() {
}.getType());
}
Wywołanie metody:
MainPanelController.sharedData.setAllMin(JsonDB.loadDataJson("./Data.json",User.class));W jaki sposób przekazać nazwe klasy ? bo z tym sposobem kod się nie kompiluje, dzięki za pomoc
#java #programowanie
Uzywanie refleksji to imo duza lipa.
myClassnaV?Jest błąd Wrong 2nd argument type. Found: 'java.lang.Class', required: 'java.lang.Class
Map dataHashMap = new HashMap<>();a to dlatego, że myClass nie jest typem.
nawet jakbyś zapisał to tak
Map> dataHashMap = new HashMap<>();to i tak masz błąd kompilacji ze względu na różnicę w zwracanych typach
Skompiluje Ci się natomiast coś takiego:
public static Map loadDataJson(String JSON_PATH) throws FileNotFoundException {Map dataHashMap =
@piszczalka: wow działa tylko musiałem jeszcze rzutować funkcje jako Hashmap czyli mam teraz tak
MainPanelController.sharedData.setAllMin((HashMap) JsonDB.loadDataJson("./Data.json"));
Jest tylko jeszcze problem, chyba gson coś miesza bo zamiast dodawać nowe obiekty User dodaje mi LinkedTreeMap do hashmapy..
MainPanelController.sharedData.setAllMinnie musi przyjmowaćHashMapwystarczy zwykłeMap- zmień jej definicję, unikniesz rzutowania. Rzutowanie w górę jest prawie zawsze złe, korzystaj z polimorfizmu wszędzie, gdzie tylko możesz.public static Map loadDataJson(String JSON_PATH, Type type) throws FileNotFoundException {
JsonReader jsonReader = new JsonReader(new FileReader(JSON_PATH));
Gson gson = new Gson();
return gson.fromJson(jsonReader, type);
}
MainPanelController.sharedData.setAllMin( JsonDB.loadDataJson("./Data.json",new TypeToken>(){}.getType()));