Wpis z mikrobloga

• 84
Jak jest najlepszy film animowany, jaki widzieliście? Coś poruszającego. Pełnometrażowy.

#pytanie #film
  • 235
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@carbyne no ale pytanie nie było o bajkę dla dzieci tylko o film animowany który nas poruszył, mnie poruszył i uważam że był świetnie ukazany :)
  • Odpowiedz
@vkzk: w sumie masz racje... założyłem, że szuka czegoś do obejrzenia z dzieckiem, pewnie dlatego, że sam szukałem to mnie mózg przechytrzył :P
mimo to: pytał o wzruszający - a ja swoich uczuć po projekcji nie zaliczyłbym do wzruszenia... Wzruszenie to czuć można na moim bracie niedźwiedziu (ale tylko 1, bo dwójka była chyba słaba :D)
  • Odpowiedz
  • 1
@carbyne fakt, dwójka była nudnawa. W głowie się nie mieści było pierwszym co przyszło mi na myśl, bardzo często oglądam bajki bo lubię ale szczerze musiałabym sie zastanowić nad tytułami, głównie jeśli mówimy o tym czy poruszyło czy nie :)
  • Odpowiedz
@carbyne: wydaje mi się, że to wystarczy, ale generalnie jakby tak pomyśleć to rzeczywiście ma to sens, w końcu dziecko autystyczne szybciej wskaże na postać z kreskówki która zna co czuje, niż to opiszę :) https://ct.counseling.org/2016/03/using-inside-out-to-discuss-emotions-with-children-in-therapy/

Jeszcz tak a propos tego czy ten film miałby być dla dzieci. Tak, jak najbardziej. Ja już jako stara d--a oglądam bajki z dziecięca radością i na pewno muszę się zgodzić co do przekazu
  • Odpowiedz