Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
TL;DR Wszystko co osiągnąłem w życiu to efekt moich kłamstw i oszustw

Od małego kłamię oraz oszukuję żeby osiągnąć korzyści. Zaczęło się od małych oszustw za dzieciaka, potem było tego coraz więcej. Doszło do tego że musiałem wyprowadzić się z rodzinnego miasto bo narobiłem sobie tam tylu wrogów że chciano mnie pobić. Kiedy przeprowadziłem się do obecnego miejsca zamieszkania, otrzymałem pracę tylko dlatego że skłamałem na rozmowie rekrutacyjnej(zawyżyłem swoje kompetencje, a ludzie z firmy tego dokładnie nie sprawdzili) choć wiem że o tą pracę starali się ludzi dużo bardziej uzdolnieni ode mnie.
Nie czuję się z tym zle, ale dużo ludzi twierdzi że to w jaki sposób postępuje jest złe. Dlaczego?
#psychologia

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
  • 10
@AnonimoweMirkoWyznania Akurat z pracą kłamstwo nie jest jakieś wielkie, jeśli jesteś w stanie szybko ogarnąć temat. Co do kłamstw w stosunku do innych, większość ludzi kłamię czy dla świętego spokoju czy żeby coś ugrać lub kogoś nie zranić. Ważne jest aby one nie miały znaczącego wpływu na innych.