Wpis z mikrobloga

@hbdjf: To policz jeszcze jakie koszty ponosi tam firma zatrudniająca programistę15k i wtedy sobie porównaj ;) Oraz jakie wydatki ma robol utrzymujący rodzinę w Szwajcarii. Proporcje się pewnie zgadzają.
@hbdjf: Potrzebuje miejsce, komputer, prąd, ogrzewanie itd. a pensja też chyba do kosztów należy. Ale tak w ogóle to nie wiem jaki koszty utrzymania pracownika mają związek z kontrolą na budowie...?
@4833478: Tak naprawdę, to za kontrolę płacą pracownicy. Bo wszystkie branże objęte układem zbiorowym mają odciągane składki na to z wypłaty.
Jedyną stratą pracodawcy, to czas, kiedy kontroler przepytuje pracownika, bo wtedy nie może wykonywać swojej pracy.
@hbdjf Płacić ile trzeba i dodatek na jedzenie to obowiązek pracodawcy, a nie dodatkowy koszt.
@reflex1 utopione, zobaczymy co na to firma która mnie tu przysłała, jak co to zgłosiłem do innej firmy słowackoniemieckiej że nie pykło i wezme te zlecenie w belfaście na supervisora. Nie było typa od tego kontraktu, ma oddzwonić.

pohytałem też namiar do słowackiej firmy w której robiły makarony na warunkach szwajcarskich bez wała -27.80/h