Wpis z mikrobloga

@Derasot: spoko jako wiatrówka sprawdza się PDG50, niby na kule gumowe, ale możesz też metalowe załadować, a kopa ma większego niż zwykła wiatrówka (wiem bo mam). Jeszcze taka ma dobre opinie: https://www.militaria.pl/baikal/wiatrowka_baikal_mp-654k_makarov_wz_71_4,5_mm_84188_p11196.xml --------------------------------------A taką też mam: https://www.militaria.pl/action_sport_games/wiatrowka_-_rewolwer_dan_wesson_8_bb_4,5_mm_black_16183_p5771.xml (Dwie pierwsze jak stówkę dopłacisz)
@Kick_Ass: Nie wiem czy dobrze patrzę, ale ten HW 40 jest bez magazynka. W tym co podałem mogę oddać 20 strzałów przed przeładowaniem. Hm, faktycznie, nie widzę na stronie, aby podawali ile ma dokładnie J. Tylko podają "energia początkowa poniżej 17J".
@SkrajnieLatwopalny: Szkoda że ten Gamo PR-45 jest bez magazynka, ale Kandar wygląda zacnie, dzięki za rekomendację! Poszukam jeszcze więcej i na pewno się odezwę.
@Derasot ale ty w tym momencie oglądasz wiatrówkę która jest zabawką, trafienje z niej czegokolwiek to loteria. Chcesz sobie postrzelać do puszek to polecam ci Glocka od Cymy, tam jest bateria i masz ogień ciągły. Kulki kosztują ułamek tego co stalowe i można bawić się w ASG.
@Kick_Ass: Pewnie masz rację, dlatego prosiłem o jakieś propozycję :D w sumie powinienem od razu wspomnieć, że szukam czegoś, co może oddać przynajmniej 2 strzały, bo chciałbym czegoś innego spróbować zamiast klasyka z lunetą.
@Derasot:

Crosman Vigilante

Mam, polecam. Jest bębenek na 10 śrucin diabolo. Jest gwintowana lufa, jest całkiem celny. Bez okularów przy strzelaniu ogranicza mnie przy nim mój wzrok (muszka jakoś dziwnie się rozpływa ( ͡° ʖ̯ ͡°) ) W sumie lufa jest pewnie dwa razy dłuższa niż w tym waltherze ppq. A cena jest naprawdę dobra.
@Derasot: I jeszcze taka rzecz: ogólnie strzelanie ze śrutu to strzelanie po przyrządach celowniczych. Strzelanie z kulek to śledzenie toru lotu poprzedniej kulki, poprawka, kolejna kulka itd aż ta puszka czy co tam się zdematerializuje.
@Nikanor_Nick: Jak dla mnie to jest celny. Celniejszy niż moje oczy i ręka. Jak dla mnie muszka mogłaby być węższa. Kolega, który ćwiczył strzelanie sportowe potwierdza.