Wpis z mikrobloga

Tak naprawdę obecna kadra wszystko zawdzięcza determinacji Roberta i jego charakterowi.No bo wyobraźmy sobie co by bylo gdyby mial podejście typowego mlodego polskiego gwiazdora.Lans i bajera,transfer za granicę do Borussi,parę meczy nie wyszlo,#!$%@? w dupe trenerowi,uwziąl się na mnie,strasznie ciężkie treningi,trzeba odpocząć przy piwku,jeszcze jakieś śmiecie z kabaretu zrobily o mnie skecz,nie lubią w tych Niemczech Polaków,Czarek szukaj mi czegoś na wypożyczenie bo mam dość tych lamusów.Na wypożyczeniu w 2 Bundeslidze nadal granie piachu,różnica zdań z trenerem,znalezienie w szatni kompana do kielicha,wywiady,że nikt mi nie daje poważnej szansy i w dodatku trudno dogadać się z kolegami bo się olewalo klubowego nauczyciela niemieckiego.Kucharski potem by poradzil aby odbudować się w ekstraklasie,wypożyczenie do Lecha,dobry sezon,opinie ekspertów,że dopiero teraz Lewandowski dojrzal poważnego grania za granicą,transfer do jakiegoś Freiburga czy Mainz i znowu w kolo Macieju.
Niestety ale chyba znowu nas czekają mroczne czasy kadry za jakieś 5-6 lat a patrząc na to jak Robert jest eksploatowany to nawet pomimo świetnego prowadzenia się i tak w wieku 31-32 lat będzie mial powoli się wypalać
#pilkanozna
Pobierz H.....a - Tak naprawdę obecna kadra wszystko zawdzięcza determinacji Roberta i jego c...
źródło: comment_qRzCWsmSGgPjrzQVU84CkTaG7rQ4EXUI.jpg
  • 40
@Hamouma spoko, paru chłopaków się przy nim wyrobi. Milik jeśli się odbuduje po kontuzji, Zieliński już jest kozak, a wiele lat grania przed nim, Linetty się kozacko rozwija a w u21 czeka jeszcze paru zdolnych chłopaków i solidnych średniaków. I dodajmy masę gowniakow wpatrzonych w Lewego jak w obrazek - niech tylko kilku zostanie dobrze poprowadzonych i mamy następców. Od dawna nie było w Polsce takiego boomu na reprę i korzystajmy z
@merengue Linetty, Zieliński i Milik są z tej kadry. Do tego Kownacki, Stepiński, Bednarek, Kędziora, Bielik i nawet Kapustka (gdyby był po solidnie przepracowanym sezonie w przyzwoitym klubie grałby dużo lepiej). Ta kadra ma sporo potencjału i talentu - brakuje jej tylko kogoś żeby ich poukładał i zagrał.
Oczywiście to, że dobrze się zapowiadają, to nie wszystko, potrzeba dużo więcej - pamiętam "złotą" ekipę Globisza - chyba u18 - Mila, Madej, Kuszczak,
@igorr1: Tak samo karne,kiedyś trolle mu zarzucaly "co to za napastnik co karnego nie potrafi wykonać" a teraz nie dość,że jest w tym mistrzem to jeszcze tak jak u Hazarda,bramkarz często rzuca się w drugą stonę,niesamowicie ambitny gracz,aż dziw że się u nas uchowal.Tyle mial przeszkód,poważna kontuzja,olanie przez Legie,pijąca szatnia w Zniczu,kiepskie wejście do Borussi,krytyka w mediach
Nie widzę w kadrze jego następcy.Teza,że każdy z graczy będzie w niego wpatrzony jak
@jablkabanany: bo reszta "przykladow" to jest jakis zart. Stepinski? Bednarek? Kedziora?! Prosze cie, to sa goscie na miare lecha poznan, a nie reprezentacji. Poki co leca na latce "mlodzi, to maja pewnie potencjal". #!$%@? maja, a nie potencjal.

Co do kownackiego: poczytaj sobie jego wypowiedzi - to jest #!$%@? burak/pozer ktory mysli, ze juz jest krolem eklapy, gdzie mu do RL, ktory nigdy nie gwiazdorzyl, tylko ciezko #!$%@??
@merengue a po Miliku po dobrej rundzie w Zabrzu a potem odbiciu się od Bundesligi jak od ściany to się ktoś czegoś spodziewał? Ile lat Ziela wszyscy gnoili, aż w końcu odpalił w reprze? Daj im pograć w dobrych klubach nigdy nic nie wiadomo... Albo taki Pazdan - przed Euro - "proszę cię, to gość na miarę Jagi/Legii, a nie reprezentacji" potem to chyba wiesz jak było ;)
@merengue każdemu sodówa do głowy może uderzyć - seniorzy po Euro myśleli że na luzie pykną Kazachstan, a było blisko kompromitacji - zwyczajnie ich zlekceważyli. Dobrze, że się ogarnęli i wszystko wróciło do normy.
Szczerze, to nie śledziłem wypowiedzi Kownackiego, ale jeśli jest taki jak mówisz, oby się ogarnął. Może jakiś solidny trener będzie potrafił doprowadzić go do porządku - zobacz na Szczesnego - o nim chyba nie powiesz, że nie ma
@Hamouma: moim zdaniem Zieliński moze byc jego następca. Wszyscy pamiętamy go z głupich postów na fejsie, ale odkąd przeniósł sie do Serie A widać ze chłopak spokornial i robi to co do niego należy. Gołym okiem widać ze chłopak jest z meczu na mecz coraz lepszy
@Hamouma: Juz nie przesadzaj z tym klasowym zawodnikiem na światowym poziomie, to ze kota gra w lepszych klubie nie czyni z niego Lewandowskiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mysle ze ważniejsze jest zeby w kadrze był lider. Ktos o dobrej, nieskazitelnej reputacji do kogo reszta drużyny czulaby respekt.

Wydaje mi sie ze wlasnie z kilka lat gdy Lewy odejdzie to wlasnie Zieliński mógłby przejąć jego role, ale to