Wpis z mikrobloga

Kupiłem tribana 520 z dostawą do sklepu. Poprosiłem żeby go złożyli, na pierwszy rzut oka wszystko wyglądało ok, ale wczoraj podczas jazdy zauważyłem trzeszczenie na niektórych przełożeniach. Podejrzewam, że przełożenia nie są wyregulowane. Czy to standard, że oni tego nie robią przy składaniu? Ja sam tego nie zrobię, bo się na tym nie znam.

I jeszcze jedna sprawa. Na stronie decathlona napisane jest, że opony w rowerze to Hutchinson Equinox 2, a w rzeczywistości michelin dynamic sport.

#wykoptribanclub #decathlon #szosa
  • 25
@Arxas: Nie wiem... Przednie rozbieram bez instrukcji bo wszystko mniej więcej podobne. Tylne z instrukcją idzie jak klocki dla dzieci. Z resztą tylne w większości też są podobne do siebie i jak znasz jeden to niemalże jakbyś znał wszystkie.
@WladimirPutin: Wyprostowanie ich jako tako może nie bo to robiłem przy pomocy amora (podkowa Marzocchi - super sprawa) i kredy. Kombinerkami. Ale prawidłowe wycentrowanie i równe naciągi szprych to już wyższa
@c1nu: śrubami H i L ustawiasz skrajne położenia tylnej przerzutki, tak aby nie wyciągnęło łańcucha między najwolniejszą koronkę i szprychy oraz między najszybszą koronkę i hak. Jeśli nie możesz wciągnąć na samą górę
to znaczy że musisz napiąć linkę.
Tak samo z przodu.
@sargento: Po tym jak wyreguluje najmniejsza zebatke zeby nic nie trzeszczalo nie moge przerzucic lancucha na sama gore (recznie), ciagle mi zrzuca go na sam dol.
@sargento: Nie zauwazylem, ze ta 'beczka' wyleciala z otworu, jak to wkrecilem, naciagnalem linke i dokrecilem ta beczka to zaczelo wszystko ladnie smigac. Z przodem mam problem bo niezaleznie jak krece srubami H i L tak lancuch ociera o wozek/prowadnice.