Aktywne Wpisy

Drevnykocur +904

GrammarNazi +91
Mam żonę, syna, bardzo ich kocham. Mam też jakichś dwóch kumpli z którymi się spotykam raz na pół roku.
Ale czuję się strasznie samotny. Chciałbym tak wyjść sobie z kimś, posiedzieć, pogadać, pożalić się na robotę, posmiac się.
A nie mam z kim, nie mam żadnej paczki znajomych z którymi bym się mógł czasem spotkać. Do tego pracuję zdalnie I nawet w robocie nie mam z kim pogadać. I tylko Mirko daje
Ale czuję się strasznie samotny. Chciałbym tak wyjść sobie z kimś, posiedzieć, pogadać, pożalić się na robotę, posmiac się.
A nie mam z kim, nie mam żadnej paczki znajomych z którymi bym się mógł czasem spotkać. Do tego pracuję zdalnie I nawet w robocie nie mam z kim pogadać. I tylko Mirko daje
źródło: temp_file2769005172674331860
Pobierz

Otóż kupiłem nowy zamek kierowcy do Passata B5, nie podłączałem go nawet do wiązki żeby wykluczyć ewentualną awarię elektryczną. Zamknąłem zamek kluczem i drzwi nie da się już otworzyć, zarówno z zewnątrz jak i od środka. Co więcej to już 3 zamek, który się tak zablokował, wcześniejsze zamki były używane i podejrzewałem usterkę ich mechanizmu.
Czy jest możliwe, że podkowa o którą zaczepia się mechanizm zamka jest skrzywiona? Samochód nigdy nie miał żadnej stłuczki.
Drzwi nie można otworzyć pociągając zarówno klamkę z zewnątrz jak i wewnątrz.
Aby otworzyć poprzednie zamki musiałem rozcinać je kątówką. Tym razem jednak wolałbym tego uniknąć, w końcu to nowy zamek.
Jakieś pomysły jak to naprawić?
#motoryzacja #mechanikasamochodowa #vag #passat
@mickovsky wołam bo może spotkałeś się już z takim przypadkiem w warsztacie.
Też tak miałem. Problemem okazał się krzywy drut od pipka czy tam bolca. Wywaliłem go i wstawiłem diodę LED. U Ciebie oczywiście może być co innego, ale ewidentnie coś jest skrzywione.
Nie mówię, że u Ciebie jest to samo, ale skrzywienie było niewidoczne, mimo to blokowało zamek tak że nie dało się z żadnej strony otworzyć. Może u Ciebie też jest coś lekko skrzywione tak, że tego nie widzisz. Trzy zamki i nie działają, to niemożliwe.
źródło: comment_EL9Rw4bHdFalp4BaNAoFbwiIovcKnz4Q.jpg
PobierzJa też się na to nabrałem, nowy zamek, musi działać, a tu klops po zamknięciu drzwi. Na szczęście tapicerka była zdjęta i zdołałem je otworzyć.