@stulejman_themagnificent praktycznie zawsze w komi. Rzadziej sie wnetrze kasku pierze. Czesto jezdze z sluchawkami w uszach, a komi pomaga je podtrzymac.
@wladek-wlodyszkiewicz: góra kominiarki ma być napięta jak plandeka na żuku, żeby się nie przemieszczała przy zakładaniu kasku, a na nosie zostaw sobie w takim razie na tyle luzu, żeby się nie ściągała. Ja też uważam, że masz za duży rozmiar, skoro się ściąga z nosa. U mnie sporadycznie się to dzieje. Powinienem mieć Lkę, a mam napisane S-M. @stulejman_themagnificent: nie lubię jeździć bez kominiarki. Dziwnie się czuję wtedy. Ale za
@blubi_su: Mam windstopper odzielny na szyję i nie wyobrażam sobie jeździć w takiej kominiarce w 25 stopniach. Mam zwykłą termoaktywną komi +dopinana ochrona na szyję jak jest chłodniej.
@stulejman_themagnificent: zawsze, ale w jedwabnej - inna mi nie mieści się pod kask :) raz nie założyłam tylko na wjazd do garażu (nie miałam gdzie kasku odłożyć) to połowę włosów sobie wyrwałam, a druga połowa mi wlazła do oczu i ust - nie polecam.
jedwab ma to do siebie, że jest śliski i cienki, więc wygodnie się zakłada kask, a do tego jak trzeba to chłodzi, a jak trzeba to grzeje.
#motocykle
źródło: comment_DBkbPdXAAB78uJ39zanUFUGssmWttmsv.jpg
Pobierz@stulejman_themagnificent: nie lubię jeździć bez kominiarki. Dziwnie się czuję wtedy. Ale za
jedwab ma to do siebie, że jest śliski i cienki, więc wygodnie się zakłada kask, a do tego jak trzeba to chłodzi, a jak trzeba to grzeje.
@blubi_su: Droga #!$%@?. Naprawdę polecasz? Mam zwykłą termo ale wkurza mnie, że po szyi wieje.
https://moto-tour.com.pl/product-pol-3408-KOLNIERZ-HELD-GORE-TEX-2844.html?gclid=Cj0KEQjwg47KBRDk7LSu4LTD8eEBEiQAO4O6r4EY_6mFIK-qmUF9Rgu7WxSipfl2bKXjDX8PKbwcz14aAsv38P8HAQ