Wpis z mikrobloga

@dusiaczkowo W domu rodzinnym też była akcja z bardzo dużymi rachunkami za prąd. Żeby zmniejszyć pobór prądu, założyliśmy panele słoneczne żeby nie używać bojlera elektrycznego do grzania wody. Wszystkie żarówki wymienione na energooszczędne, zmiany taryf, wymiana licznika. Było jeszcze kilka zabiegów w szukaniu oszczędności, ale rachunki wciąż #!$%@? wysokie. Siostra wzięła za mordę naszego dostawcę prądu, i okazało się, że mieli taki burdel w papierach, że przez pół roku płaciliśmy za inne
@dusiaczkowo: 120zł miesięcznie a stoi u mnie chmura 24/7 do tego prawie codziennie pierzemy i włączamy zmywarkę i dla mnie to dużo, jak nie było serwera to w 100zł miesięcznie się wyrabialiśmy.

Oczywiście zależy jakie masz sprzęty w domu i oświetlenie, u mnie od dawna są żarówki LED w całym domu i oświetlenie kosztuje grosze ale niektórzy nadal mają zwykłe żarówki.

Tak jak pisali wyzej, sprawdzaj czy ktoś krzaczków nie hoduje
@dusiaczkowo Jak chcesz porównanie, to u nas ostatnio wyszło 420 zł za miesiąc. Duży dom, w nim sześć osób dorosłych i dwoje dzieci. Dużo sprzętu RTV i AGD. 6 telewizorów, jeden stacjonarny komputer, 6 dekoderów telewizyjnych, 2 konsole, 2 kuchenki elektryczno-gazowe, 2 duże lodówki, jedna zamrażarka, zmywarka, dwie pralki i z grubsza to wszystko. Oczywiście wymieniłem te urządzenia co są ciągle podpięte pod prąd i używane. Bo jeszcze można dopisać telefony i
@emitar: A nie wiem nawet. Na pewno nie mam płytki elektrycznej, tylko gazową. Komputery 2-3 praktycznie całą dobę chodzą, piekarnik i pralka; wszystko normalnie. Pewnie też wszystko zależy od miasta. :)