#rower #szosa #przelaj więc #gravel Mam 3500zł do wydania na nowy rower. Obecnie mam crossa ale chciałbym kupić coś nowego. Mieszkam w Karkonoszach więc góry,podjazdy, lasy, szutry nie są mi obce, dlatego szosę wykluczam już na samym początku. Może błędnie? Chciałbym zakupić ostatnio dość popularnego gravela, w oko wpadł mi Giant anyroad 2. Katalogowo kosztuje coś około 4k, co wykracza poza mój budżet, ale gdzieś wyczytałem że można na niego dostać nawet 20-30% rabatu. Prawda czy fikcja? Wpadł mi jeszcze w oko dosyć tańszy accent cx one z tym że to przełaj a naczytałem się że geometria tych rowerów nie jest zaplanowana pod długie trasy a maksymalnie 1h wyścigi. Następnym problemem jest chyba długość mojej nogi i dobór rozmiaru ramy, z dzisiejszych pomiarów wychodzi na to że moja noga ma około 95cm..
@Dwep: nie kupiłem gravela, postawiłem na crossa. Miałem budżet 3200-3300, a Anyroada 3 nie chciałem. Reszta to bardziej przełajówki, co mi znowu nie odpowiadało.
@dymel: o tej porze roku? do 15% spokojnie. Wiadomo, że #januszebiznesu są wszędzie. Znajomemu gość jakiś miesiąc temu nie chciał spuść nic od ceny katalogowej, z rocznika 2016 :D
@demoos: a to mi się udało o 20%, ale kurde w 2016 był droższy ten model i nadal wychodziło poza moim budżetem ( ͡°ʖ̯͡°) Nic to, za rok albo dwa kupię szosówkę, skoro już mam crossa.
@Dwep: Musiałbym głębiej przeanalizować, ale na pierwszy rzut oka dostajemy drożej Sorę zamiast Tiagry. W marce jedyne co mnie interesuje to jakość ramy, bo chyba o nią głównie chodzi. Czy Accent czy Romet pewnie mają je i tak z Chin. Nazywać to się może nawet "G---o Żwirek" ( ͡°͜ʖ͡°) Kolorystyka Boreasa bardzo mi odpowiada, bo akceptuję tylko czerń, biel i ewentualnie szarości. Natomiast ten
@Dwep: Jak rozważasz Anyroada to lepiej już rozejrzyj się za Revoltem, geo inne ale bardzo przyjemne, przymierz i zrób jazdę testową, idea roweru jak anyroada, ale jest też wg mnie ładniejszy.
Ja miałem do wyboru pod koniec roku anyroad 3200 albo revolt 3500, ale szukałem trochę, dzwoniłem po sklepach i w końcu 80km ode mnie do miasta specjalnie jechałem. Jednak takie ceny to tylko od listopada dopiero. Wg mnie taki
@dymel: @demoos: @shusty: @HenryMorgan: Dalej nic nie zakupiłem. Obdzwoniłem całe dolnośląskie i lubuskie, znalazłem tylko 1 sztukę anyroada 2 w rozmiarze L na sklepie w cenie 3200. Anyroad 1 i 3 nie ma problemów z dostępnością najgorzej jest z wersją 2, nawet na zamówienie nie ma ( ͡°ʖ̯͡°). Dodzwoniłem się do jednego sklepu gdzie bardzo miły sprzedawca, doradził
Mam 3500zł do wydania na nowy rower. Obecnie mam crossa ale chciałbym kupić coś nowego. Mieszkam w Karkonoszach więc góry,podjazdy, lasy, szutry nie są mi obce, dlatego szosę wykluczam już na samym początku. Może błędnie? Chciałbym zakupić ostatnio dość popularnego gravela, w oko wpadł mi Giant anyroad 2. Katalogowo kosztuje coś około 4k, co wykracza poza mój budżet, ale gdzieś wyczytałem że można na niego dostać nawet 20-30% rabatu. Prawda czy fikcja? Wpadł mi jeszcze w oko dosyć tańszy accent cx one z tym że to przełaj a naczytałem się że geometria tych rowerów nie jest zaplanowana pod długie trasy a maksymalnie 1h wyścigi. Następnym problemem jest chyba długość mojej nogi i dobór rozmiaru ramy, z dzisiejszych pomiarów wychodzi na to że moja noga ma około 95cm..
@Dwep: fikcja, teraz dostaniesz 10-15% - ale zmieścisz w budżecie za to (;
@Dwep: max co udało mi się wytargować w paru sklepach to 10%, dlatego go nie kupiłem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@demoos: 15%? Mi nie chcieli dać więcej niż 10%, widocznie charyzmę ktoś mi na 0 ustawił 29 lat temu (╯︵╰,)
@Dwep: od Unibike, wziąłem Vipera Disc.
@demoos: a to mi się udało o 20%, ale kurde w 2016 był droższy ten model i nadal wychodziło poza moim budżetem ( ͡° ʖ̯ ͡°) Nic to, za rok albo dwa kupię szosówkę, skoro już mam crossa.
@demoos
Ja miałem do wyboru pod koniec roku anyroad 3200 albo revolt 3500, ale szukałem trochę, dzwoniłem po sklepach i w końcu 80km ode mnie do miasta specjalnie jechałem. Jednak takie ceny to tylko od listopada dopiero. Wg mnie taki
@HenryMorgan
@dymel
@demoos
Dostałem według sprzedawcy super ofertę Fastroad SLR 1 2017 katalogowo 4500 z rabatem 3800 opłaca się?
@Dwep: cena ok, ale ja chyba bym wziął jakąś zwykłą szosówkę zamiast tego.
Dalej nic nie zakupiłem. Obdzwoniłem całe dolnośląskie i lubuskie, znalazłem tylko 1 sztukę anyroada 2 w rozmiarze L na sklepie w cenie 3200. Anyroad 1 i 3 nie ma problemów z dostępnością najgorzej jest z wersją 2, nawet na zamówienie nie ma ( ͡° ʖ̯ ͡°). Dodzwoniłem się do jednego sklepu gdzie bardzo miły sprzedawca, doradził