Aktywne Wpisy

olo1917 +715
Niech mi ktoś pokaże inne media, które znalazly / nagłośniły więcej afer niż TVN i Gazeta Wyborcza.
Bez whatabothizmu, bez zmian tematu, kto?
Jak tam fani Solorza, co tak cicho?
Tak, to są wolne media i bardzo, bardzo dobrze wykonują swoją funkcję. Dzięki nim mamy jeszcze w tym kraju szansę na demokrację.
Bez nich o aferach dowiadywali byśmy się z zagranicy jak Węgrzy albo wcale.
Bez nich my na wykopku i reszta
Bez whatabothizmu, bez zmian tematu, kto?
Jak tam fani Solorza, co tak cicho?
Tak, to są wolne media i bardzo, bardzo dobrze wykonują swoją funkcję. Dzięki nim mamy jeszcze w tym kraju szansę na demokrację.
Bez nich o aferach dowiadywali byśmy się z zagranicy jak Węgrzy albo wcale.
Bez nich my na wykopku i reszta

Tumurochir +142

@bioslawek:
Dlatego mnie dałeś na czerwoną listę? Cóż. Nie oczekiwałem w sumie u foliarzy logicznego myślenia.
Owszem, napiszę jeszcze raz to samo.
Ty oraz inne foliarstwo nie łapiecie, że jak jakaś teza ma cechę "nie do udowodnienia" i "nie do obalenia" oznacza to, że teza dotyczy czegoś co nie jest prawdziwe. Logika wymaga istnienia dowodu, żeby można było stosować coś co wykracza po za aktualną jej dziedzinę. Jak wspominałem, jeden z problemów milenijnych dotyczy czegoś takiego, ale z takim drobnym szczegółem, że to dotyczy sytuacji w której wiemy, że dana teza jest poprawna, ale nie potrafimy znaleźć żadnego dowodu a jej prawdziwość. Jest wiele tez, które wiemy, że są poprawne, ale czeka wielka nagroda na kogoś kto znajdzie dowód. Foliarze tego nie mają, dlatego to jest subtelna różnica, która sprawia, że "inteligentny projekt" to bełkot.
Więc zamiast dać się ponieść emocjom, ochlon i stawiaj normalne pytania. Ot co.
Właśnie w tym problem, że ciekawe nie jest równe prawdziwe kierując się wiedzą jaką posiada w danej dziedzinie ludzkość. Na wypoku ludzie też mówią, że bajki o kosmitach są ciekawe,
Dokładnie tak. Jakbym chciał komuś dokładnie pokazać jak działa współczesny komputer to musiałbym m.in. sięgać po dokumentację intelowską, która ma prawie 5k stron, a to tylko fragment całej wiedzy.
https://software.intel.com/sites/default/files/managed/39/c5/325462-sdm-vol-1-2abcd-3abcd.pdf
A biologia jest ciekawa.
PS. Jeśli masz jakieś blogi do polecenia to podaj proszę, poczytam.
Co do głębszego badania tematów biologi
Chciałbym żeby zamiast nalotu na niego i to w co wierzy, poczytać uzasadnienie bardziej
@BionicA: Właśnie w tym problem, że takim propagatorom swojej prawdy czasami ktoś kto ogarnia temat odpowie. Ale nic to nie da:) Oni dalej brną w swoje, a nikt nie będzie tracił czasu na walkę z wiatrakami.
Win-win
@Sierkovitz
Więc będę czekał na kontrartykuly... :)
No polemizowałbym. Sam teraz sformułowałeś tezę, której nijak nie można udowodnić lub sfalsyfikować, co według twojego kryterium jest przesłanką do uznania jej fałszywości. Czym jest prawda w ostateczności?
Tezy, które scharakteryzowałeś, niekoniecznie dotyczą
Co kurde?
Odwołałem się do tego:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Problem_NP
Ja piję do tego, że oni nie wiedzą jaka jest prawidłowa odpowiedź, a tutaj założenie zakłada, że dana odpowiedź jest znana jako prawidłowa. Najwyżej popraw mnie jeśli się mylę
Ok, stwierdzam, że elektron wygląda