Aktywne Wpisy
A ja mam taką nocną rozkmine niczym Bonus BGC
Czy na Wykopie dalej udzielają się Mirki co na Fame2 wspierali Magicala na żywo w walce z Rafonem?
#danielmagical #famemma #patostreamy #rafonix
Czy na Wykopie dalej udzielają się Mirki co na Fame2 wspierali Magicala na żywo w walce z Rafonem?
#danielmagical #famemma #patostreamy #rafonix
Pokojowa +2
Wojsko wzywa 200 tysięcy osób. "Sytuacja jest bardzo poważna"
Każdemu, kto będzie wezwany do odbycia ćwiczeń wojskowych, przysługuje bezpłatny urlop na ten czas oraz uposażenie, którego wysokość zależy od zajmowanego stanowiska służbowego i stopnia wojskowego. Wynosi ono od 130 zł do 615 zł za dzień.
Ministerstwo Obrony Narodowej (MON) chce powołać więcej żołnierzy aktywnej rezerwy do odbywania ćwiczeń wojskowych.
Władysław Kosiniak-Kamysz szef MON zapowiedział również, że ruszą prace nad ustawą o obronie
Każdemu, kto będzie wezwany do odbycia ćwiczeń wojskowych, przysługuje bezpłatny urlop na ten czas oraz uposażenie, którego wysokość zależy od zajmowanego stanowiska służbowego i stopnia wojskowego. Wynosi ono od 130 zł do 615 zł za dzień.
Ministerstwo Obrony Narodowej (MON) chce powołać więcej żołnierzy aktywnej rezerwy do odbywania ćwiczeń wojskowych.
Władysław Kosiniak-Kamysz szef MON zapowiedział również, że ruszą prace nad ustawą o obronie
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Tam po prostu wyjechał w większości najgorszy i najsłabszy sort, co się w kraju nie potrafił ogarnąć.
Stąd taka opinia o Polakach w UK.
@WidarX: Za dużo myślisz.
XD kisne za kazdym razem. Kali oceniac po pozorach dobrze, Kaliego źle
@aurenos: To nie tylko na Twoim osiedlu tak było. Dane przestępczości pokazują, że w ciągu kilku lat po otwarciu UE na pracę dla Polaków przestepczość (rozboje, gwałty, włamania, kradzieże aut) spadła wręcz lawinowo. A do 2004 niektóre statystyki nawet rosły.
Komentarz usunięty przez autora
@szurszur: Tak samo spadło bezrobocie, dzietność czy pkb. Rozumiem, że tylko patologia w PL szuka pracy, zakłada rodziny i płaci podatki?(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Przecięż ja tu nie pisałem, że wyjechała sama patolgoia. Zwróciłem tylko uwage, że nastapił wtedy skokowy spadek ilości dokonywanych w Polsce przestępstw. Rzędu dziesiatek procent.
@GoSiulKa: PKB spadło?
@szurszur: Tak. Później oczywiście wzrosło na skutek nakładanych na nas coraz wyższych, mniej lub bardziej ukrytych podatków i wzrostu inwestycji obcego kapitału.
@WidarX:
@szurszur: 2004 rok- 5,3... 2005 rok-3,6. No jasne, że nie spadło.(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Potem przez 2 lata lekko wzrosło, a następnie w 2008 i 2009 znowu drastycznie spadło.
Komentarz usunięty przez autora
@szurszur: Nigdzie nie napisałam, że chodzi o spadek poniżej 0.
Nie. Między latami 2004, a 2005 o jakie ci chodziło, był spadek pkb... nie mniejszy wzrost.
Przekłada się również na spadek dochodów państwa z podatków bo pkb, to dochody z pracy
@GoSiulKa: Ale opisując PKB gdy sie pisze spadek to chodzi o ujemne PKB, a gdy chodzi o wolniejsze tempo wzrostu to się to wyraźnie pisze.
@GoSiulKa: Jak wyżej.