Aktywne Wpisy

analboss +32
Czy Rosja coś zyskała decyzją o tej inwazji?
No bo straciła:
- kontakty handlowe z zachodem z powodu sankcji
- lewar energetyczny na Europę
- Rosja wylatuje z klubu mocarstw, traktowana w tym momencie na równi z Iranem
- reputację silnej armii
To jest zdemolowanie państwa w każdym aspekcie: gospodarczym, demograficznym, dyplomatycznym, militarnym, ta decyzja nie ma analoga w mirze,
jedyne co przychodzi do głowy to Finlandia w 40', ale tam
No bo straciła:
- kontakty handlowe z zachodem z powodu sankcji
- lewar energetyczny na Europę
- Rosja wylatuje z klubu mocarstw, traktowana w tym momencie na równi z Iranem
- reputację silnej armii
To jest zdemolowanie państwa w każdym aspekcie: gospodarczym, demograficznym, dyplomatycznym, militarnym, ta decyzja nie ma analoga w mirze,
jedyne co przychodzi do głowy to Finlandia w 40', ale tam

kejmilek +59

istotne pytanie które mnie nurtuje do tych bardziej obeznanych z kompem mam, sam bym sprawdził ale nie mam na to technicznej możliwości, aby sobie taki test przeprowadzić
MS w windows 8 i późniejszych dodał opcję Storage Spaces, gdzie można kilka fizycznych dysków połączyć w macierz, gdzie w razie awarii dysku nie tracimy danych, możemy dyski dynamicznie dodawać/usuwać itp. Macierz taka jest widoczna jako zwykły dysk w eksploratorze.
Intel udostępnia technologię RST gdzie można użyć dysk SSD jako przeźroczysty cache dla dysku HDD. Za jego obsługę odpowiada wtedy sterownik RST.
I tutaj moje pytanie. Czy można użyć dysku SSD jako cache z użyciem RST intela do buforowania wirtualnego dysku utworzonego za pomocą Storage Spaces z kilku fizycznych HDD? Macierz taka jest wolna przy zapisie danych, szybka przy odczycie. Bufor SSD by zapewniał szybkie wrzucenie plików do cache które w tle byłoby przenoszone na fizyczne dyski w Storage Spaces.