Wpis z mikrobloga

Kolejny telefon mi się #!$%@?ł... tym razem Sony m5... Da się w 2017r kupić jakikolwiek smartphone, który posłuży sprawnie dłużej niż 1,5roku??

A tak serio, to mam budżet około 1200zł, na siłę mogę trochę nagiąć. Jaki smartphone polecacie kupić? Zależy mi na:

1. Bezawaryjności (no chociaż niech te #!$%@? 2 lata podziała... () )
3. Bezawaryjności
4. W miarę dużym ekranie (często jako gps służy)
5. Stabilności systemu (żeby się nie wieszał za często, żeby nie było sudden death jak w sony)
6. Dobrym aparacie (bo nie posiadam oddzielnego aparatu, chyba, że go pro, ale obiektyw ma zbyt szeroki kąt do zwykłych zdjęć)
7. W miarę solidnym wykonaniu obudowy (bez szajs palstiku i trzeszczenia)

Biorę pod uwagę też ewentualność kupna używki, np Iphone 6 itp.

#elektronika #telefony #smartfon #kupujzwykopem i trochę #gorzkiezale oraz #komputery
  • 19
Xiaomi już dwie osoby w rodzinie miały i każda serwis conajmniej 3x... Więc podziękuję. Zastanawiam się aktualnie czy kupić sobie używkę iphone 6 - @DirtyS , czy może faktycznie tak jak @MateyJDM proponuje Iphone SE - który według testów i benchmarków to to samo co 6s ale w obudowie z 5 wersji
@reconn: no pisałeś że zależy Ci na rozsądnym wyświetlaczu. se jest całkiem mały, i średnio nadaje się jako nawigacja. a poza tym to którego byś nie wybrał (se/6s)będziesz zadowolony. Jedynie zwykła 6 już trochę odstaje od nich płynnością działania.
@DirtyS: Faktycznie 4" to malutko... Gdyby chociaz 4,6" było. Za to 6s cieżko dorwać w moim budżecie. Za 1300zł to można kupić ale z potłuczonym ekranem, z uszkodzonym czytnikiem linii papilarnych, albo niebosko podrapany