Aktywne Wpisy
Adamfabiarz +18
Za parę dni miną 2 lata gdy wyjechałem z salonu i mam 78 tys. km przejechane. A wcale nie uważam, że jeżdżę tak dużo; czasami auto stoi niejeżdżone po parę dni. Np. w poprzednim roku auto stało niejeżdżone średnio 9 dni miesięcznie.
A tymczasem jest pełno osób, co kupuje 15-letnie auto sprowadzane z Niemiec i myślą, że przebieg 150 tys. km jest oryginalny; gdy tymczasem średnio Niemcy jeżdżą więcej od Polaków -
A tymczasem jest pełno osób, co kupuje 15-letnie auto sprowadzane z Niemiec i myślą, że przebieg 150 tys. km jest oryginalny; gdy tymczasem średnio Niemcy jeżdżą więcej od Polaków -
ChwilowaPomaranczka +101
- Co pan wie o naszej firmie
- Nie za wiele, od tego jest ta rozmowa zeby sie ponac na wzajem
- To jak to nie wie pan dla kogo chce pan pracować??
- Jeszcze nie wiem czy chce dla was pracować
Janusz czerwony na ryju myślałem, że wybuchnie potem oczywiście pytania zadane w taki sposob ze nie ma na nie dobrej odpowiedzi i dziekuje do widzenia xD
#!$%@?ć leszczy z lamusami sie nie pieścić.
#pracbaza
@billy0o: Ziomeczku, sam tam cv zaniosłeś. Więc i ty się ogarnij.
Bo mu nie zalezy... jeszcze. To czy mu zacznie zalezec okaze sie po tej rozmowie. Czy zacheca go swoja oferta, projektem, mozliwosciami rozwoju i wynagrodzeniem. To o czym Ty piszesz jest wlasnie postawa niewolnika a prawda jest taka ze to oni potrzebbuja kogos z okreslonymi
@lhotse89: czasem się nie da, bo szczególnie jak firmy działają w b2b albo zajmują się outsourcingiem.
@Kiedys_Mialem_Fejm: jaka pewność siebie, typ poszedł na rozmowe o pracy i powiedział, że jeszcze nie wie czy chce pracować...
@billy0o: takich sentencji uczą w Wyższej Szkole Robienia Hałasu? xD
@dob3k: Bzdura.
To jest UMOWA. Nikt nikogo do niczego nie zmusza, co oznacza, że zarówno kandydat potrzebuje firmy, jak i firma potrzebuje kandydata.
Zakładam, że rekruter zrobił swoją część, czyli wie z kim rozmawia i o czym powinien rozmawiać. Wystarczą podstawowe informacje.
Kandydat nie wie niczego, czyli ma to w
@zcaalock:
I bywa że tacy ludzie są gunwopracownikami, #!$%@?ą się na wszystkie możliwe sposoby, jak coś złego to nie my, a o dopasowaniu pracownika do stanowiska to w ogóle zapomnij.
Ot, polska rzeczywistość, nie tylko polska.
Czym więcej tępych łbów z podejściem HR, tym gorzej.
Przeciez to oni pierwsi walneli niepowazny tekst a nie on. xD
@max1983:
Kandydat wie co potrafi robic i chce sie dowiedziec co ta firma ma mu do zaproponowania.
Sa inne firmy i inni kandydaci.
@dob3k: u w0t m8?
@Izaro: to