Wpis z mikrobloga

@OstrzeSprawiedliwosci: nie chce mi się wierzyć aż w taki 'chaos' i 'spontaniczność' sytuacji. Przecież zrobienie tego reportażu musiało potrwać, i pośrednio przyznali, że 'siedzieli na nim' z uwagi na pogrzeb. Musieli jego publikację uprzednio uzgodnić / skoordynować z organami ścigania. Więc jakbym miał zgadywać - chodziło o zwrócenie uwagi na skandal z ekshumacjami. Wyjątkowo oglądałem Fakty żeby zobaczyć jak to poruszą tam... wiadomość dnia - pogrzeb Wodeckiego, potem jakaś inna wrzutka,
@Pro-Xts: Tak się nieszczęśliwie złożyło, że o 16:40 (tak włączyłem telewizor), na TVPInfo leciała już jakaś konferencja na żywo z udziałem rzecznika rządu. W tej sytuacji nie chcę szukać drugiego dna. Myślę, że zajęli czas antenowy (transmisją na żywo - ten rzecznik) i dlatego nie pojawił się reportaż. Ale fakt, obecnie z głównych stacji jedynie TVP coś działa. TVN i POLSAT zero w tej sprawie. Trzeba czekać na rozwój wydarzeń. Wszystko
na to wyglada ze sprawa za daleko już zabrneła więc postanowili już zniekształcać jego głos

@kulFoniasty00: Bez przesady, w pierwszym materiale z TVNu z jego spowiedzią w programie Uwaga, już miał zniekształcony głos. Może w nowych materiałach, gdzie przychodzi do tv, prosi o zniekształcenie głosu. Natomiast w nagraniu słynnej rozmowy, nie może tego poczynić, ponieważ to wypłynęło do internetu. Każdy (telewizje), może podać źródło (Youtube) i tyle.
@kotopies:

Ale fakt, obecnie z głównych stacji jedynie TVP coś działa. TVN i POLSAT zero w tej sprawie.

Nie sądziłem że będę kiedyś bronił Polsatu, ale wrzucanie go do jednego wora z TVN jest myślę niesprawiedliwe. OK to na ich antenach kwadrat zrobił te żenujące oświadczny, ale wypuścili też odważny reportaż z wywiadem z miejscową Polką, która przyznała, że najprawdopodobniej chodziło o 'zlecenie' od 'szejka'. TVN nawet się nie zbliżył do
@kknnoo: mi chodziło powiedzmy o ostanie 2-3 dni. Bo tak jak napisałeś, w Polsacie ostatnie co było, to chyba to w uwadze. A w TVN to nawet nie pamiętam, bo tak dawno było. Sprawę tą śledzę tak na pół gwizdka, lecz widzę idealnie, że coś w tej sprawie jest "dopychane kolanem". I jeszcze raz napiszę, że z tego co pamiętam, pierwsze wystąpienie "jego" było w uwadze i tam już miał "pogrubiony"
@Zielonkas: Jeśli większość wątpliwości zostanie wyjaśniona i wyjdzie że rzeczywiście przyczyną jej śmierci była choroba psychiczna i samobójstwo bez udziału osób trzecich - to ludzie to zaakceptują. Jeśli nie - akceptacji nie będzie i będzie 'wojna propagandowa' przeciwko Egiptowi. To jest po prostu w naszym interesie - mnóstwo ludzi tam jeździ, i jeśli wyjdzie że każdemu można 'dorobić gębę' chorego psychicznie i samobójcy bez wyjaśnienia przynajmniej podstawowych okoliczności - to taki