Wpis z mikrobloga

Mirki co myślicie o takim biznesiku "Wysyłkowe meble na wymiar" xDD
Mianowicie klient potrzebuje półeczke, szafeczke wysyła mi wymiar, kolor, itp a ja przygotowuje to do wysyłki, wycinam wszystkie elementy, przygotowuje instrukcje do samodzielnego montazu
Co o tym myslicie, moze ktoś chciałby spróbować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#biznes, troche #pracbaza, #meble
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@goferek tak tak płyty biorę z hurtowni więc cenę mam w dobrą, okleiniarke do obrzeża też posiadam, dorzucalbym jakieś konfirmaty, jakiś imbus i instrukcje jak w Ikei xD
  • Odpowiedz
@SynStolarza: to bardzo chętnie. Bo jak chcę sobie zrobić coś na wymiar, to zawsze wkurzają mnie głównie te kiepskie obrzeża. Jeśli będzie zachowana cena za m2 to może sam bym się kiedyś skusił.
  • Odpowiedz
@SynStolarza: to teraz wymyśl, jak zmusisz klienta do prawidłowego zwymiarowania, a jak mu się nie uda, to jak będziesz dogadywał detale? Przy takich zamówieniach zawsze pojawiają się jakieś pierdy i albo spędzisz lata na ustalaniu detali, albo cena zacznie rosnąć, bo nie chcesz być w plecy. Do tego, jak chcesz przekonać klienta, że to właśnie ciebie ma wybrać?
  • Odpowiedz
@SynStolarza: Próbuj ale cienko to widzę.
Osoby które chcą meble na wymiar zamawiają w najbliższych sklepach lub u pana Zdzisia z polecenia.

Ogarnij więc lepiej swoją okolicę bo może się okazać że jest spora konkurencja.
  • Odpowiedz
@SynStolarza: Noo to będzie problem, chyba że zatrudnisz Biela do reklamy

Meble to coś powszechnego i to paradoksalnie może być największy problem. Jest spory rynek zbytu ale cięzko się przepchac gdzies dalej niż na województwo, szczególnie jesli to działalnosc 1 osobowa.

Taki Trollsky na przykład: Może robi nie tak popularną rzecz (noże, w sporej części dizajnerskie, pracuje poza tym na marką) ale własnie o to idzie - nie każdy
  • Odpowiedz