Aktywne Wpisy

Tacho_ +29
Pytanie do dzieciatych facetów ...
Który z was z nieprzymuszonej woli dążył lub nalegał na posiadanie kaszojada?
Co rozmowa w biurze albo miedzy znajomymi, to cały czas narzekanie. Raz, że trzeba więcej #!$%@?ć, dwa że w sumie to ona nalegała, trzy że lekarze i inne obowiązki.
Już sam nie mogę rozróżnić zwykłego #!$%@?, czy faktycznie, facet chciałby sobie przeżyć spokojnie życie a dostaje:
szantaż emocjonalny prowadzący do wykorzystania seksualnego, w celu zaspokojenia
Który z was z nieprzymuszonej woli dążył lub nalegał na posiadanie kaszojada?
Co rozmowa w biurze albo miedzy znajomymi, to cały czas narzekanie. Raz, że trzeba więcej #!$%@?ć, dwa że w sumie to ona nalegała, trzy że lekarze i inne obowiązki.
Już sam nie mogę rozróżnić zwykłego #!$%@?, czy faktycznie, facet chciałby sobie przeżyć spokojnie życie a dostaje:
szantaż emocjonalny prowadzący do wykorzystania seksualnego, w celu zaspokojenia
Davvs +487

![[AMA] Paweł Fajdek, pięciokrotny mistrz świata w rzucie młotem](https://wykop.pl/cdn/c0834752/cb6c48282d3c4c70261f8afb5f9fa77e36d122724502ac5937f39f268d049939,q70.jpg)

Złamałem kość w stopie - jak z ubezpieczeniem?
Chodzi o ubezpiecznie - czy należy mi się coś z NNW za samo złamanie czy tylko za trwały uszczerbek?
Pytam, bo zawsze kojarzyło mi się, że każdy taki incydent to mogę ubiegać się o odszkodowanie (lub chociaż zwrot środków tj lekarstw, bandaży etc) chociaż w OWU jest to określone, że musi powstać trwały uszczerbek a nie wiem czy samo zdarzenie nie zalicza się już do "uszczerbku".
Ubezpieczyciel ten który ubezpiecza przy kartach studenckich (tych międzynarodowych, najbardziej znanych)
Będę wdzięczny za odpowiedzi.
Bo ja we wrześniu też złamałem 5 kość śródstopia, wywalczyłem zamiast gipsu to ortezę (za zgoda lekarza) ze względu, że musiałem w miarę szybko zacząć chodzić i pominąłem własnie te prądy i tak dalej. I teraz jak przejdę pieszo 2-3km to już czuje ból w stopie i
@Vencite: co do pradu i magnesow nie wiem czy cos daly ale podobno pomagaja leczyc tkanke miekka ktora ulegla uszkodzeniom podczas skrecenia; natomiast najwiecej mi daly zabiegi z rehabilitantem, ktory mi rozcwiczyl staw skokowy, wskazal ktore miesnie mam slabsze i jak je wzmiacniac; jak cwiczyc z gumowa tasma itp
Takie dodatkowe roszczenia jak wymieniasz to przychodzą w szkodach z OC (tam wszytko przechodzi).
Z NNW to może się suma ubezpieczenia wyczerpac, ile tam miałeś? Ja za ten wypadek dałbym max 6% ale orzeczniki to randomowo oceniają... nie podciagniesz tego pod żadne OC?
Masz zapisane koszty leczenia