Wpis z mikrobloga

#pytanie #ubezpieczenia #wypadek #pytaniedoeksperta #medycyna

Złamałem kość w stopie - jak z ubezpieczeniem?

Chodzi o ubezpiecznie - czy należy mi się coś z NNW za samo złamanie czy tylko za trwały uszczerbek?
Pytam, bo zawsze kojarzyło mi się, że każdy taki incydent to mogę ubiegać się o odszkodowanie (lub chociaż zwrot środków tj lekarstw, bandaży etc) chociaż w OWU jest to określone, że musi powstać trwały uszczerbek a nie wiem czy samo zdarzenie nie zalicza się już do "uszczerbku".

Ubezpieczyciel ten który ubezpiecza przy kartach studenckich (tych międzynarodowych, najbardziej znanych)

Będę wdzięczny za odpowiedzi.
  • 4
@Pojedynczy: przepraszam, że nie na temat ( ͡° ʖ̯ ͡°) ale te całe prądy i naświetlanie to ci dużo dały?

Bo ja we wrześniu też złamałem 5 kość śródstopia, wywalczyłem zamiast gipsu to ortezę (za zgoda lekarza) ze względu, że musiałem w miarę szybko zacząć chodzić i pominąłem własnie te prądy i tak dalej. I teraz jak przejdę pieszo 2-3km to już czuje ból w stopie i
@zzbkk: nie wiem czy bedzie jakakolwiek dyskusja :P ale jesli masz info jak to wyglada to bede wdzieczny za podpowiedz ;)
@Vencite: co do pradu i magnesow nie wiem czy cos daly ale podobno pomagaja leczyc tkanke miekka ktora ulegla uszkodzeniom podczas skrecenia; natomiast najwiecej mi daly zabiegi z rehabilitantem, ktory mi rozcwiczyl staw skokowy, wskazal ktore miesnie mam slabsze i jak je wzmiacniac; jak cwiczyc z gumowa tasma itp
@Pojedynczy samo złamanie to nie uszczerbek na zdrowiu. To raczej trwałe skutki wypadku z tego co mówisz jakieś tam występują ale to musi stwierdzić orzecznik.
Takie dodatkowe roszczenia jak wymieniasz to przychodzą w szkodach z OC (tam wszytko przechodzi).
Z NNW to może się suma ubezpieczenia wyczerpac, ile tam miałeś? Ja za ten wypadek dałbym max 6% ale orzeczniki to randomowo oceniają... nie podciagniesz tego pod żadne OC?
Masz zapisane koszty leczenia