Wpis z mikrobloga

Napisałem do Niantic w spawie mojego shadowbana za niewinność. Dostałem odpowiedź w stylu "kopiuj wklej"

Hello,

We're committed to maintaining the state of Pokémon GO and our community of Trainers. People who violate the Pokémon GO Terms of Service (including by using third party software and other cheats) may have their gameplay affected and may not be able to see all the Pokémon around them. While we cannot discuss the systems implemented, we can confirm that we are constantly refining new ways to ensure the integrity of the game in order to keep it fun and fair for all Trainers.

As long as you're abiding by the Pokémon GO Terms of Service and the Pokémon GO Trainer guidelines, there should not be any reason for concern.

Wychodzi na to, że muszę pożegnać się z Pokemonami. Nie wiem jak to zniosę bo w ostatnim czasie zainwestowałem w tę grę masę wolnego czasu. Uważajcie na aplikacje które instalujecie.
Dziwne jest to, że pomimo bana mogę kupować przedmioty za golda a z 10km jaja wyskoczył larvitar.
#pokemongo
@mostek93: @Feuforce: @czlowiek-zelazko:
  • 21
@dzerald: Dzięki że zawołałeś, a co do maila: mocno współczuję. Rozumiem też decyzję o odstawieniu pokemonów. Ja na Twoim miejscu nie dałbym rady zacząć drugi raz - od nowa.

Spróbuj napisać do nich jeszcze raz. Zapytaj co musisz zrobić aby Cię odbanowali. Zapytaj dlaczego jesteś karany za drobne złamanie zasad, a spooferzy dalej latają bezkarnie. Wytknij im, że ich system nie jest idealny. W sumie nie masz nic do stracenia.

Może
@dzerald: Współczuję. Też się trochę boję o swoje konto (31lvl) bo używałem IV Go do oceny pokemonów w online mode czyli zalogowany. Jak na razie mogę grać normalnie. Ale powiem jedno. Gdybym bana dostał to na pewno bym nie wrócił. Gra niestety jest niedopracowana (cała mechanika gymów mnie tylko wkurza, zbić przeciwnikowi łatwo, podbić swój dużo trudniej). Pomijam kwestię, że ślę raporty na oszustów którzy latają na fake gps i gymy
@dzerald: Jak sprawy sie mają? mam dokladnie taki sam problem jak Ty, moge pobierac coinsy z Gymow, kupowac za nie, ale nie wiedze tych rzadszych pokemonow, jedynie spinraki, rataty, pidgeye.... Pisałem do nich, ale niestety od 5 dni nie dostalem zadnej odpowiedzi
@BijChama: Napisałem do nich kilka maili i nie dowiedziałem się niczego sensownego. Według użytkowników Reddita bany trwają7 dni. W środę mija tydzień od mojego bana. Za dwa dni napiszę ci jak wygląda sytuacja.
@dzerald: Ja na jakiejś stronie czytałem, ze jest to nieodwołalne, niektórzy pisali, ze maja juz po 13-15 dni i dalej nic, ja dostaje same bezsensowne odpowiedz (chyba z automatu), najgorsze jest to, ze gralem uczciwie, jedyne czego uzywalem, to tego jeb*ego kalkulatora, tyrałem po 5 km dziennie do pokestopów z racji tego, że mieszkam na wsi i nie mam takich przywileji co gracze z miasta, że na przestrzeni 1 km maja