Wpis z mikrobloga

Mirki, przez przypadek wysłałem pieniądze przelewem ekspresowym z konta w #mbank na złe konto (czyt. nie moje) które jest w tym samym banku co moje własne (stąd pomyłka, jako że miałem je w notatkach na telefonie opisane jako "nr konta PKO). Przelew miał miejsce dwa dni temu.
Kiedy zdałem sobie sprawę z pomyłki, od razu udałem się do oddziału mbanku i zapytałem, czy mogę pieniądze odzyskać. Powiedzieli mi, że nie.
Czy jest jednak szansa na odzyskanie "hajsów"?

#pytanie #pomocy
  • 12
@Czarny_Sezam, jeśli zleciłeś przelew na omyłkowy rachunek i nie możesz skontaktować się z jego właścicielem (nie jest on Ci znany), to możesz złożyć dyspozycję na odzyskanie środków. Koszt jednak takiej dyspozycji w przypadku odzyskania środków zgodnie z zapisami tabeli opłat to 100 zł (a jeśli rachunek jest w innym banku to + koszty banku docelowego). Dyspozycję możesz złożyć np. kontaktując się z ekspertem online audio / wideo: https://www.mbank.pl/indywidualny/uslugi/uslugi/ekspert-online/ Opisana sprawa nie
@eMJot, nie możemy zablokować środków innemu klientowi wyłącznie na podstawie słów innego klienta. Po złożeniu takiej dyspozycji nawiązujemy kontakt z osobą, która przelew otrzymała, zatem wykonujemy dodatkowe czynności, dlatego też dyspozycja taka związana jest z prowizją.
Pozdrawiamy,
Zespół mBanku
@Czarny_Sezam: wyślij mu jeszcze grosz i w tytule przelewu napisz wiadomość że omyłkowo przesłałeś i chcesz zwrot
Pytanie czy tamta osoba w ogóle zauważy jakieś dodatkowe środki i czy sprawdza historię operacji.