Aktywne Wpisy

Szeretlek +260
Chciałem się tylko pochwalić szafką z miejscem na drukarkę mojego pomysłu bo mi się podoba. Może komuś innemu także. Drukarka używana sporadycznie raz na tydzień. Wkurzało mnie że jest tak na widoku i że przez większą część tygodnia się kurzy. Pod nią miejsce na trzy zestawy kartek a4. Reszta to normalne szuflady. Bałagan dookoła bo jeszcze szuflady niezagospodarowane.
#chwalesie
#meble
#chwalesie
#meble
źródło: temp_file6099340699821887373
Pobierz
PorzeczkowySok +18
odkąd pamiętam interesują mnie tylko rzeczy bezsensowne, niepraktyczne (chociaż o wielkim zainteresowaniu czymkolwiek próżno mówić) i mam w sobie silną niechęć do zdobywania umiejętności, które potem przydałyby mi się na rynku pracy ha tfu, kwalifikacje, kursy, dokształcanie, certyfikaty, aż mnie mdli
i tak już się trochę pogodziłem, że nic dobrego mnie tu nie spotka, nie zostanę tu też na długo, więc chyba nawet konsekwencje tak niepraktycznego, nierozsądnego podejścia do życia mnie za
i tak już się trochę pogodziłem, że nic dobrego mnie tu nie spotka, nie zostanę tu też na długo, więc chyba nawet konsekwencje tak niepraktycznego, nierozsądnego podejścia do życia mnie za
źródło: ŚWK 251 Skok.mp4_20220620_001612.625
Pobierz

Dobry wieczór Państwu.
Ktoś mi polecił tę grupę.
Ciekawe czy uda mi się zostać testerem?
Minus, że mało jest ofert pracy zdalnej, bo ja sobie mieszkam w Bieszczadach (nie z własnego wyboru), no i tutaj można by rozwinąć niezły rynek (bardzo dużo osób nie ma pracy), gdyby było więcej tego typu możliwości. Niestety przywykło się, że wszystko kręci się wokół dużych miast...
Na wstępie plus dla admina za ten konspekt informacji, ale ja i tak wolałabym jakąś platformę... miło by się było uczyć w ten sposób również programowania.
Tak się nauczyłam CSS w jeden dzień, bo portal dla nastolatek oferował zmianę wyglądu profilu. Uwielbiałam tworzyć nowe style, bez ingerencji w HTML czy JS. Brakuje mi tego portalu :(
Dzięki tym umiejętnościom zaczęłam zauważać, że na niektórych stronach bym coś zmieniła, ale nie można było tam ingerować w CSS strony :(
Na studiach z inib miałam zajęcia związane z architekturą informacji, to również pozwala mi zauważać błędy na stronach...
Myślę, że mogłabym się nadać na testera webowego. Nawet jakiś czas temu robiłam jedno zlecenie jako infobroker, którym próbuje być, ale jakoś nie umiem znaleźć zatrudnienia (ostatnio miałam dostać staż, ale jednak względy terytorialne pozbawiły mnie tej możliwości) i dotyczyło rankingu sklepów internetowych. Musiałam przejrzeć 1000 stron, aby znaleźć szukane informacje, to był dobry trening dla moich oczu szpiegowsko-testerskich i po jakimś czasie po wykonaniu zlecenia przeanalizowałam sobie to przypominając sobie, jak szybko docierałam do szukanej informacji. Część sklepów posiadała wyszczególnione nr telefonów u góry strony po prawej stronie, większość miała button "kontakt" jako ostatni po prawej stronie, ale zdarzały się nieliczne przypadki, że był on jako pierwszy dawany. Kiedy ktoś przegląda taką ilość stron to jednak przyzwyczaja się, że szuka informacji po prawej stronie u góry.., więc zmiana tej kolejności zaburza trochę szybkość tego wyszukiwania.
Czy nie ma do budowania stron jakichś norm?
Niemniej naprawdę nie wiem, po co ta terminologia, bo i tak klient nie zawsze zrozumie co do niego napiszemy po takich testach i może kiedyś to się jej nauczę. Nawet w nauce stosuje się język popularnonaukowy, żeby każdy zrozumiał, bo nikt nie będzie się uczył każdej dziedziny z osobna, by tylko zrozumieć badania jednego naukowca.
Zwykle szybko się uczę, ale z terminami troszkę mam problem.
Jakby ktoś szukał dziwaka z młodym intrygującym spojrzeniem na świat stron internetowych to może się zgłosić.
Współpraca wyłącznie w formie zdalnej.
Bezpłatne praktyki odpadają, jak już to płatny staż.
PS. Posiadam Viste i nie mogę już aktualizować Chroma wersja: 49.0.2623.112. Z innymi przeglądarkami to nie wiem, bo dawno nie używałam.
Co do wielkości monitora to 1440 x 900 (koszmarnie się tu ogląda te nowe strony responsywne, bo za duże litery i zbyt szeroki ekran (chociaż do szukania informacji po różnych podstronach się przydaje taka szerokość) i za bardzo przez to mi się tekst rozjeżdża... nie daje się to czytać uciekam jak najdalej od tego typu nowinek ;) ).
Jakby ktoś chciał inne parametry mojego komputera poznać to na priv.
Pozdrawiam.
#programowanie #heheszki #gownowpis