Aktywne Wpisy
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Kiedy zaczęliście rozmawiać z partnerem/partnerką o dzieciach? Jak szybko czuliście, że „tak, z nim/nią chcę mieć dzieci”?
Z moim chłopakiem spotykam się zaledwie od kilku miesięcy, jeszcze się poznajemy, ale to nabrało intensywności, która trochę mnie przeraża.
Oboje jesteśmy po 30, z naszych rozmów między słowami wynika, że oboje chcemy poważnego związku i założenia rodziny. Problem w tym, że w ostatnich tygodniach padło pytanie ile chcę mieć dzieci ("3,
Kiedy zaczęliście rozmawiać z partnerem/partnerką o dzieciach? Jak szybko czuliście, że „tak, z nim/nią chcę mieć dzieci”?
Z moim chłopakiem spotykam się zaledwie od kilku miesięcy, jeszcze się poznajemy, ale to nabrało intensywności, która trochę mnie przeraża.
Oboje jesteśmy po 30, z naszych rozmów między słowami wynika, że oboje chcemy poważnego związku i założenia rodziny. Problem w tym, że w ostatnich tygodniach padło pytanie ile chcę mieć dzieci ("3,
prawiczek92 +7
jakaś 14 latka napisała do mnie na gg i proponuje mi spotkanie do kawiarni isc czy nie? Napisala ze za siebie zaplaci #przegryw #przegrywpo30tce #podrywajzwykopem
Zdjęcie z Oslo. Bilboard reklamowy się wywalił (znaczy oprogramowanie) i było widać logi systemu logującego dane przechodniów, ile czasu patrzyli na reklamę, czy się uśmiechali, itp.
Autor zdjęcia:
Źródło: https://news.ycombinator.com/item?id=14309194
Komentarz usunięty przez moderatora
@XpedobearX: te akurat dane są anonimowe, ale jak jest okazja (upowszechnienie się takich urządzeń i spięcie ich w sieć) - to złodziej się znajdzie.
@tell_me_more: duzo zlego ze profesjonalne firmy wykozystuja technologie do tego zeby robic lepsze reklamy xD
Wyobraź sobie, że przechodzisz obok reklamy, a tam się wyświetla "najtańsze kulki analne", a zrozumiesz, o co mi chodzi.
Do tego dochodzi możliwość manipulowania ludźmi niekoniecznie w celu sprzedaży im jakiegoś chłamu, ale np w celach politycznych. To się już dzieje, póki co tylko online: https://medium.com/startup-grind/how-the-trump-campaign-built-an-identity-database-and-used-facebook-ads-to-win-the-election-4ff7d24269ac
Wyobraź sobie świat,
@tell_me_more a nie jest już tak? Raspberry Zero, byle kamerka i gotowe. Cena zestawu w zakupie 1.000 sztuk to pewnie grosze. Zgroza!