Aktywne Wpisy

JaZestarym +77
Dzwońcie po śmieciarkę, z tego już nic nie będzie #urodziny
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
A ja powiem że mi jest przykro jak patrzę na ten plakat. (╯︵╰,)
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z
źródło: IMG_5307
Pobierz

#katolicyzm #neuropa #shitstormiscoming
@Heibonna: TIL Fundusz Kościelny to dobrowolne datki
/EOT
No chyba nie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@RelaeVEVO: A co do pedofilii w kosciele to jest to w brew pozorom maly odstetek. Wydaje sie duzo bo jeden przypadek to skandal na skale kraju. Cos na zasadzie gowna - Gowno na desce jeszcze nie jest takim wielkim zdziwieniem w porowananiu z gownem na blacie kuchennym. W tym przypadku kosciol to
@ZwirekBentonitowy: W zamian za zrabowane ziemie i nieruchomości.
@ZwirekBentonitowy: Fundusz kościelny powstał, żeby wynagrodzić kościołowi zajmowanie należących do niego terenów i ziemi, którą skutecznie zawłaszczali im komuniści, a jeszcze wcześniej inne podmioty podczas II wś. 80% dochodów kościoła pochodzi z datków wiernych.
Jednego nie potrafię zrozumieć, czy neuropie i innym gimboateistom, czy w ogóle ateistom wydaje się, że kościół jest sektą
Też próbuje zrozumieć walkę i wypieranie chrześcijaństwa wśród lewej strony, bo jeśli podchodzić z czysto zdroworosądkowego podejścia to jak może szkodzić ludziom wiara, żeby czynić dobro i każdego kochać, w dodatku podejmować z nią taką walkę.
Jest taka teoria, że każda np. zbiorowość lewicowa która walczy o coś, niekoniecznie zna wszystkie postulaty nie wiem postmodernistycznego marksizmu który teraz próbuje lewica przeforsować, czyli całkowity brak dialogu, ergo albo jesteś faszystą, rasistą i ksenofobem albo się z nami zgadzasz, NIE MA DYSKUSJI - to po prostu zbieranie ludzi którzy coś tam wiedzą a czego inni nie wiedzą i stworzenie takiej kolektywnej zbiorowości, która będzie razem posiadała wszystkie te postulaty i w ten sposób się wyklarują i można będzie walczyć razem, ale każdy w imię swoich
wolność myśli. xDDD jezu dawno tak nie jebłem z niczego
@dzeksondzekson: bo są dwa rodzaje ateistów:
- liberalni: "niech każdy wyznaje co chce, ale ma przestrzegać prawa"
- Nowy Ateizm, który faktycznie dąży do laicyzacji
Dzięki, w końcu jakiś sensowny dyskutant, który nie dostaje kociokwiku na widok człowieka, który myśli inaczej niż oni.
Widzę kolega historyk, specjalizujący się w czasach komunistycznych.
@DrMru: wbrew