Aktywne Wpisy

JaZestarym +77
Dzwońcie po śmieciarkę, z tego już nic nie będzie #urodziny
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
A ja powiem że mi jest przykro jak patrzę na ten plakat. (╯︵╰,)
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z
źródło: IMG_5307
Pobierz

#katolicyzm #neuropa #shitstormiscoming
Nikogo nie obchodzi to jak sobie racjonalizujesz wiare, malo tego po twojej wiedzy wnioskuje ze musisz chyba sam sobie wmawiac ze bog istnieje bo znasz wszystkie te absurdy.
Wiara nie jest błędem poznawczym.
Popularne tagi TurboDynamo #danielmagical (30)
@dzeksondzekson: ja nie mowilem o swojej wizji swiata ani na czym ona jest oparta xD wez juz ogarnij bo widze oblezona twierdza mocno xD juz pewnie myslisz ze wiesz o mnie wszystko jaki mam swiatopoglad, niezla
Jaka fundacja charytatywna otwarcie działa przeciwko dobru ludzi? Której celem statutowym jest osiągnięcie jak największej liczby murzynów chorych na AIDS bo cieniutka błona z lateksu
o ironio.
Może bardzo populistycznie, ale poproszę o skomentowanie kilku stwierdzeń:
- katolicy nie wierzą w 999 bóstw, ateiści o 1. więcej (zamiast 999 wstaw sobie liczbę wszystkich bóstw na Ziemi pomniejszoną o jeden);
- wróćmy do czasów, gdy chrześcijaństwo to była mała sekta religijna na Bliskim Wschodzie. Jak żyła cała pozostała ludzkość, nie znająca hebrajskiego boga? Czy ich stosunki społeczne i moralne
Dzięki, czyli jednak jest ktoś kogo ciekawi co katolik uważa i jak widzi świat. Niestety nie jestem teologiem, polecam kanał Mikołaja Kapusty który teologię studiuje i prowadzi od paru dobrych lat serię filmików i materiałów na tematy trudne z perspektywy wierzącego właśnie
https://www.youtube.com/user/dobranowinanet
Postaram się jednak odpowiedzieć jak ja
Wchodzenie z butami co czyjejś kultury i oczekiwanie że on będzie robił to co ja chcę jest naiwne i głupie. Za to podarowanie prezentu jakim jest prawdziwego cudu techniki p----------y, może uratować ludzi od HIV i od niechcianych dzieci, które są porzucane i umierają śmiercią głodową. Trzeba
Heheh. Coś im to nie idzie... W katolicyzmie, jak nie w całym chrześcijaństwie cudzołóstwo jest grzechem śmiertelnym, czy jak to tam nazywacie. Czyli w tym s--s przedmałżeński.
Teraz popatrz sobie jak zezwierzęcone jest w tej kwestii społeczeństwo dookoła.
Z tego co wiem, Watykan nie ma kontroli nad całą Afryką i zarzuty jakoby to przez Kościół Katolicki mieszkańcy tego kontynentu się zarażają są nietrafione.
Dostęp do prezerwatyw nie rozwiązuje kwestii porzucania dzieci. Co dzieje się i w krajach rozwiniętych, gdzie takie środki antykoncepcyjne są dostępne na każdym kroku.
To każdy kto porzuca takie dziecko jest złym człowiekiem i brakuje mu empatii.
Ja wiem, że wstrzemięźliwość jest bardzo trudna, ale
Fajnie, że wiesz ze wstrzemiezliwosc seksualna jest trudna, szkoda tylko, że chcesz ją narzucać innym. Nie chcesz uprawiać seksu to tego nie rób, nikt ci nie każe ale nie zabieraj innym narzędzi do
Każdy przypadek porzucenia dziecka jest zły, nigdzie nie napisałem, że w Polsce tych przypadków jest tyle
@Heibonna: dobry dowcip (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)