Wpis z mikrobloga

Dziś w końcu pierwszy raz od kilku dni słońce przebija trochę przez chmury, więc mam nadzieję, że wyjdzie to na korzyść moim pomarańczom. Tak im się dzisiaj przyglądam i odnoszę wrażenie, że wyrasta czwarta (na zdjęciu obok tej najmniejszej). Niestety, mam nadzieję, że jednak wszystkie nie wyrosną, bo pestki (7) włożyłam do ziemi bardzo blisko siebie i jak wszystkie zaczną rosnąć to nie wiem, co z tego będzie ( ͡° ʖ̯ ͡°) Póki co planuję pod koniec tygodnia je poprzesadzać trochę, żeby każda mogła rozwijać się "indywidualnie", bo widzę, że największa z pomarańczy a zarazem najstarsza zabiera wszystko z ziemi dla siebie przez co te mniejsze nie mogą się przebić.

Standardowo więcej zdjęć w komentarzach.
Pobierz shnitzel - Dziś w końcu pierwszy raz od kilku dni słońce przebija trochę przez chmury...
źródło: comment_lgauXIPBrcQ1sEpxZPr3732T86FjXGhf.jpg
  • 29
@shnitzel: Wyrastają jak pisklaki. Miejmy nadzieję, że nie przeżyje tylko najstarsze ( ͡° ͜ʖ ͡°) Starsze drzewka na pewno pachną. Miałem za dzieciaka cytrynę, dosyć dużą i pamiętam, że aromat się przy niej unosił. Nawet owocowała, ale nie wiem ile miała lat. Na swoje owoce się nie nastawiam, a nawet jeśli się pojawią, to za 20 lat najszybciej. Zawołam ( )