Wpis z mikrobloga

Hej, kiedyś wziąłem się za naukę #java i chciałbym ją kontynuować jednak nie wiem na jaka książkę/kurs się zdecydować. Poleci ktoś jakaś książkę/kurs, najlepiej z zadaniami bo tak najszybciej przyswajałem informacje. Bez problemu ogarniam pętle, tablice, trochę klas gettery oraz settery. Byłoby mi miło gdyby ktoś mi napisał co jeszcze powinienem umieć aby startować na staż lub juniora.

• 9
@Baldor: Poszukaj u źródła. Sprawdź czego wymaga potencjalny pracodawca przez przejrzenie kilku ogłoszeń dostępnych w necie. Jeśli Twoja wiedza kończy się na getterach/setterach, to jeszcze długa droga przed Tobą. Tym bardziej, że pytasz na wykopie zamiast samemu sprawdzić informacje w sieci, a potem będą pytanie z #programowanie zamiast przejrzenia StackOverflow i wypróbowania rozwiązania pod kątem danego problemu.
@Baldor: jeszcze nie pracuje, w tej chwili wciąż w innej branży, ale za niedługo przeskakuję. Co umiem na start? Mniej więcej to co jest napisane w poście który Ci wysłałem + znajomość technologii potwierdziłem wykonanymi projektami (portfolio na githubie).