Aktywne Wpisy

GrzeesiekLBL +248
źródło: temp_file121439646820031075
Pobierz
bruhmomentow +16
Sądząc po cenach nie ma sensu chodzić do tych niemieckich tuskosklepów jak lidl i kaufland, ja kupuje tylko w polskich sklepach takich jak biedronka tu mnie przynajmniej żymianie nie okradną
źródło: jestempierdolnieta
Pobierz

zawsze pisałem w php bardzo proste skrypty i zawsze sobie radziłem, teraz jedna rzecz mnie zaskoczyła i proszę o wsparcie. problem pewnie trywialny.
przerobiłem pewien moduł na klasę CRelay, wydzieliłem do osobnego katalgu root/relay/class.php + helper.php + config.php. W pliku class.php używam config.php w taki oto sposób:
require_once('config.php');ponieważ w configu mam zdefiniowane stałephpdefine("USERNAME", "admin");
define("PASSWORD", "fuckmehardly"); ( ͡° ͜ʖ ͡°)
?
... i tu pojawia się problem bo gdy z poziomu katalogu relay sięgam do CRelay w class.php używając np.
requireto działa ok, ale gdyby chcę stworzyć obiekt klasy CRelay z jakimś dokumencie .php np. w katalogu root, zaciągam toinclude_once('./relay/class.php);to widzę jużNotice: Use of undefined constant USERNAME - assumed 'USERNAME' inczemu się oczywiście nie dziwię bo w kontekście katalogu root nie ma pliku config. Przynajmniej ja tak to interpretuję. Powiedzie mi jak zrobić kompletą klasę i użyć jej w sposób odizolowany od zależności, które pociąga?Ok, wiec po prostu dodaj do twojej klasy konstruktor, ktory przyjmie $username i $password.