Wpis z mikrobloga

@mocniak: Od razu powinno być zgłoszone na policje, tylko najgorsze jest to, że w tym zaściankowym kraju policja pewnie będzie chciała jeszcze rowerzyście wlepić mandat za jazdę pod prąd i po chodniku...
  • Odpowiedz
@mocniak: zachowanie kierowcy jest oczywiście poniżej krytyki i nie mam zamiaru go bronić, ale rowerzysta jest równie głupi, bo widząc kretyna na drodze jeszcze go prowokuje zamiast odpuścić...
  • Odpowiedz
@mocniak: nie wiemy co wydarzyło się wcześniej, ale zakładając, że filmik obejmuje całą sytuację, to już sam początek - wymijanie mondeo wpychając się chevroletowi tuż pod maskę i zmuszając go do hamowania
  • Odpowiedz
@mkay1: 0:02 chev po prawej w momencie skrętu rowerzysty, 0:08 nieciekawa sytuacja i chev po lewej wpycha się na chama. Nie jest to dla mnie normalne i kulturalne zachowanie ale widzę że chyba nie dla wszystkich jest to oczyswiste że powinien zwolnic poczekać 0,5 sekundy i wyprzedzić kiedy pasy pozwalają.
  • Odpowiedz
@PureeZiemniaczaneNaZimno: opisujesz co widzisz, jakbyś patrzał na zdjęcia, a nie na film. w 0:08 chevrolet się nie wpycha. on był w trakcie wyprzedzania rowerzysty, a niespodziewanie przyhamował przed nim ford, przez co i on musiał zwolnić. w momencie jak pojawiła mu się przestrzeń do przejazdu, to nagle z prawej strony wyprzedził go rowerzysta wpychając się bezpośrednio pod maskę i zmuszając do (prawdopodobnie) całkowitego zatrzymania
  • Odpowiedz
@PureeZiemniaczaneNaZimno: wzajemnie...

PS: często jeżdżę też te kilka km/h więcej, niż pozwalają ograniczenia, nie zatrzymuję się do 0 przy zielonej strzałce, jeśli z daleka widzę, że droga jest wolna, a będąc bez auta zdarza mi się przejść przez ulicę na czerwonym! chyba powinni mnie zamknąć!

rowerzyści niestety jeżdżą dużo wolniej, niż auta i nietrudno wyobrazić sobie sytuację, w której tamowaliby cały ruch, bo akurat wdrapują się na kilkuset metrową górkę
  • Odpowiedz