Wpis z mikrobloga

@robin_caraway: podobnie działały lury. ale teraz już nie jestem pewien. może w tym miejscu, w którym je odpalaliśmy dodano spawny i nie jest to już tam losowe. nadal działa (ogólnie) ten trick (incense/lure)?
incense/lure

@paul43: nigdy nic ciekawego na tym nie złapałem. przy incanse trzeba mieć pewność, że po drodze nie będzie żadnych spawnów. powinno wtedy dać efekt, przynajmniej wg tego co było opisywane kilka miesięcy temu. mi się nie udało nigdy tego osiągnąć.

znowu lurki najlepiej odpalić w jakimś biomie, gdzie np. jest większa szansa, że będą spawnować poki wodne. na szczęście mam jeden taki pokestop u siebie. mogę wtedy liczyć na zawrotne
@robin_caraway: no tylko te losowe są dużo lepsze niż spawny przy pokestopach. Jak raz zrobiłem sobie taki spacerek po dziczy gdzie nie łapalo mi żadnego pokestopa złapałem 5 bulbazaurow, rhyhorna, karpie, scythery. Nieraz w mojej mieścinie w tydzień tyle nie złapie, a bulbazaurow to ja tutaj nigdy nie widziałem na oczy. Oprocz tego uzupełniłem dosyć dexa. Więc po bag upgrade inwestuje w incense, bo się opłaca.
@Gryllen: imo warto, ostatnio w takim miescu ampharos mi sie trafil, ale niestety zasieg to suka i mi wywalilo error podczas lapania. Dobrze, ze ssa zrobilem chociaz.
Bylem ok 2km. Od ostatniego spawn pointa.