Wpis z mikrobloga

@WersjaDemonstracyjna: Słyszałem tylko od koleżanki z USA, że miała znajomego z Kanady który narobił sobie problemów w pracy przez to, że skrytykował publicznie jakąś tam czołową miejscową feministkę. Sugeruje to dość dużą poprawność polityczną, ale nie znaczy że takie przypadki są regułą.
  • Odpowiedz
Oczywiście wszystko zależy od miejsca zamieszkania, pracy, itp. Mnie się w USA bardzo podoba, trudno mi znaleźć powód do narzekania. Mieszkam w Silicon Valley, więc pogoda jest świetna, infrastruktura bardzo dobra, blisko przyrody, dużo miejsc do pracy w przypadku chęci zmiany (IT). Myślę, że wiele osób może to miejsce uznać jako bardzo dobre do układania sobie życia i urzeczywistnienia "american dream" (jakkolwiek on się definiuje).

Tak jak zaznaczyłem na początku, USA jest
  • Odpowiedz
@WersjaDemonstracyjna: Jeżeli miałbyś papiery, jesteś dobry w tym co robisz i chcesz pracować to pod wieloma względami twoje życie by było lepsze w stanach. Są oczywiście minusy w stosunku do Polski tak jak wyżej wymieniona poprawność polityczna czy wysokie koszty ubezpieczenia medycznego. Ale tak jak ktoś tam pisał masz wybór w jakim klimacie chcesz mieszkać, zimno, ciepło, umiarkowanie, pustynia, tropik czy góry, to wszystko jest dostępne w stanach. A domów
  • Odpowiedz