Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z mirków korzystał może z supportu a potem reklamacji w sklepie #ibuygou ?
Bo niestety mnie spotkała niemiła niespodzianka. Długo zastanawiałem się gdzie kupić telefon #xiaomi mi5s i w końcu zdecydowałem się na sklep Ibuygou żeby mieć gwarancję i ew. spokojny serwis w Polsce. Nic bardziej mylnego. Po tym jak zepsuł mi się telefon szybko stworzyłem ticket w helpdesku i bez odpowiedzi wisi już ponad 3 dni. Stworzyłem kolejny to samo, bez odpowiedzi. Powoli czuje się oszukany bo nie wiem czy nie będę musiał wysłać tego telefonu na płatną naprawę która nie wiem czy będzie opłacalna.
Co do usterki to po 5 tygodniach pracy zepsuł się dotyk a dokładnie na fragment dotyku o wielkości może jednego centymetra na wysokości klawiatury.

Zacytuję klasyka z forum miui - shame on you xiaomi

Zawołam @Ibuygou bo potrzebuje pomocy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
kone - Czy ktoś z mirków korzystał może z supportu a potem reklamacji w sklepie #ibuy...

źródło: comment_6vKaSNqNuMFLxEIuRCLY9F0CXzBrkEHX.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
@desygnat: Ja wiem że micenter realizuje gwarancje ale nie zrealizują ci gwarancji jak z ibuygou nie dostaniesz "ticketa" a support ibuygou milczy.
  • Odpowiedz
@syn_admina: "Serwis MiCenter zajmuje się naprawą pogwarancyjną urządzeń Xiaomi, a także realizuje gwarancję dla sklepu ibuygou.com. W celu wysłania zgłoszenia reklamacji prosimy skontaktować się najpierw ze sklepem ibuygou.com (support@ibuygou.com)."

https://micenter.pl/o-nas/
  • Odpowiedz
@kone a i najważniejsze, oni przed podjęciem decyzji gdzie naprawić telefon, muszą się skontaktować z każdym serwisem więc to trochę trwa bo teraz ludzie mają wolne
  • Odpowiedz
@Grzonaaa00: kilka razy trzeba kliknąć na jądro w ustawieniach telefonu i wchodzisz do opcji serwisowej telefonu i możesz tam różne rzeczy posprawdzać w tym dotyk ekranu.
  • Odpowiedz
@kone miałem to samo na jednym nowym telefonie 3 dni temu, gdy chciałem nagrać film jak rysuje aby pokazać nie działający pasek to przypadkowo nacisnąłem mocniej w efekcie ekran cały działa
  • Odpowiedz
@Andczej: Ja dociskałem, stukałem i w dalszym ciągu nie działał. Jedyne co było dziwne to po resecie do ustawień fabrycznych klawiatura normalnie działała w tym obszarze w którym niby nie działał dotyk, ale w innych sytuacjach jak klikniecie w ikonę czy scroll ekranu w tym miejscu nie reagował. W każdym razie telefon jest już w drodze do Chin, co się z nim stanie w tym czasie nie wiem, ale jak wróci
  • Odpowiedz