Aktywne Wpisy
Alzena +43
Kilka pytań do osób na #neet.
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
WielkiNos +339
Juleczki chcą żeby im płacić za malowanie się do roboty.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #logikarozowychpaskow
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #logikarozowychpaskow
Pytanie za 100 punktów - jakie produkty, rodzaje farb polecilibyście do takiego projektu. Istotna jest dla mnie możliwość wykorzystania farby która będzie możliwie łatwa do przepuszczenia przez pistolet natryskowy (słyszałem, że nie każda się nadaje - biorę tutaj możliwość tego że pistolet się zużyje i będę musiał wymienić na nowy).
Do spiłowania rdzy (mam nadzieję, że się uda!) chciałbym wykorzystać następujące tarcze: Tarcza ścierna z włókniny metal + takie okrągłe szczotkowe.
Jako nowicjusz zdaję sobie sprawę, że może na wejściu nie przemyślałem sprawy z kompresorem (może potrzeba lepszego, wydajniejszego. Może wałek równie dobrze załatwiłby sprawę), ale wybrałem sobie taki sposób pracy i bardzo potrzebuję fachowej opinii osób które mają doświadczenie z kontenerami albo z pracą malarską / z metalami.
Z chęcia podzielę się historią wykończenia, planuję nagrywać i fotografować każdy etap prac nad tym projektem i z chęcią podzielę się swoimi spostrzeżeniami jeśli uznam je za pomocne.
PS. Dzisiaj pierwszy dzień pracy za mną. Przygotowałem narazie teren wokół kontenera. Koszenie trawy spalinówką narazie poszło gładko ;)
#budownictwo #malarstwo #diy #metalurgia
@phy5ik, przyznaj się, co chcesz zrobić? ;)