Wpis z mikrobloga

@sxill: jestem tak zasmucony tym faktem, że z chęcią powtórzyłbym trzecią klasę xD Świadomość, że najlepszy okres mojego życia przeleciał mi przez palce jest krepująca.

• Odpowiedz
Świadomość, że najlepszy okres mojego życia przeleciał mi przez palce jest krepująca.

@pienc_zloty: Nie rozumiem czemu nie znając reszty swojego życia już twierdzisz że to najlepszy okres był. Moim zdaniem najlepsze właśnie się zaczyna po maturze.

• Odpowiedz
@Pan_Mirek: jedyny okres, w którym cześć ludzi myśli wciąż za Ciebie. Okres w którym twoje problemy są sielanką w porównaniu do problemów ludzi starszych. Okres beztroski i wolności - jak mam za tym nie tęsknić.
  • Odpowiedz
Okres beztroski i wolności - jak mam za tym nie tęsknić.

@pienc_zloty: Akurat za czasów szkoły to mało wolności poczułem... A czas beztroski? Na c--j mi beztroska skoro nic z niej nie wynika. Wolałbym się stresować, ale robić coś w moim przekonaniu ważnego, niż marnować swój czas na nauce jakichś pierdół, ale za to beztrosko.
  • Odpowiedz
@Pan_Mirek: Nie nazwałbym wiedzy szkolnej 'pierdołami'. Ja w głębi serce ciesze się, że nauczyciele pokazali mi historie np. Zenona z Boleborzy czy nieszczęśliwie zakochanego Stanisława, a nawet to że węże mają jedno płuco, a ptaki zredukowane jajniki. Wszystko zależy od podejścia człowieka do szkoły czy nauki. Jeśli twierdzisz, że szkoła nauczy pierdoły to może powinieneś zmienić profil, albo zawód nie wiem... Dla mnie wiedza ta jest cenna, z lektur wyciągałem
  • Odpowiedz