Aktywne Wpisy
Ynfluencer +89
Po ośmiu latach związku wygarnąłem po całości i zwyzywałem swoją dziewczynę okropnym pakietem obelg. Nigdy żadnej dziewczynie nie powiedziałem takich rzeczy. Teraz jest mi okropnie i czuję się do dupy, ale kto w ogóle zwracałby uwagę na uczucia faceta.
Od 8 lat jesteśmy razem i gdzieś od 3 zmieniła się z anioła w diabła. Powiedziałem jej, że jest spier.toliną, roszczeniową, leniwą, egocentryczna, rozpieszczona przez matkę, że nie ma za grosz wdzięczności za
Od 8 lat jesteśmy razem i gdzieś od 3 zmieniła się z anioła w diabła. Powiedziałem jej, że jest spier.toliną, roszczeniową, leniwą, egocentryczna, rozpieszczona przez matkę, że nie ma za grosz wdzięczności za
Też macie wrażenie, że całe te straszenie Polski wkroczeniem na nasze terytorium ruskich (czy to regularnej armii czy tych pajaców wagnera) zrobilo się tak żałosne, że sami straszący w to chyba już nie wierzą. Przecież wejście zacofanych ruskich na terytorium kraju NATO, który posiada pierdyliard razy nowocześniejszy sprzęt i taktykę wojenną niż Ukraina, równałoby się wejściu do maszynki do mielenia mięsa. Po dobie - dwóch kacapskie siły wyglądałyby jak peretti po randce
Pisze z AMW, bo... jest mi zwyczjnie głupio. I wstyd ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Tl.dr.:
Po 5 latach na emigracji w WB postanowiłem wròcić do Polski. W WB prowadzilem wlasny mały biznes ( stolarka, meble na wymiar i tak dalej ).
Stać mnie było na dobre wakacje, dwa samochody ( VAN i BMW ), luz finansowy + odkładanie gotówki.
Teraz po 5 miesiącach w Polsce i prowadzenia tego samego jest koniec. Tutaj ludzie nie chca zadnych uslug. Bo albo maja dużo kasy i zamawiaja u dużych dostawcow / wykonawców albo nie mają na nic kasy i biorą szwagra do dopasowania blatu czy drzwi.
Stracilem 3/4 oszczednosci i wracam ( o ile dam rade ) do WB.
Wstyd mi, bo wiele razy pisałem ( pod wpływem znajomych ), ze warto zjechac z emigracji i budować Polske.
Nie warto. Szkoda życia.
#uk
#emigracja
#polska
#gorzkiezale
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: ludolfina98
Przecież taki stolarz robi na własnej działalności, jak nie chce robić jak murzyn i mieć normalne godziny czyli jak etat 168 x 50 zł = 8400 brutto, a teraz z 1500 w podatkach, koszta, sprzęt, amortyzacja, lokal bo gdzieś te meble trzeba robić etc etc I wychodzisz z 4-5k na rękę. No #!$%@? na prawdę kokosy jak za własną działaność.
@zomowiec wyluzujcie. Nigdzie nie powiedziałem że w uk #!$%@? zupa i kupa.
W moim komentarzu chodziło o to ze oczekiwania klientów znacznie niższe, a co najmniej ich średnia. U nas jednak jak człowiek się urządza to nawet jak skromnie to kuchnie i meble będzie chciał na cacy itp. W uk takie wymagania to maja zamożni ludzie tylko, przeciętni Anglicy robią żeby było i sie nie rozpadło. W Polsce jest np znacznie
Natomiast w UK - jak sam OP napisal - ludzie w czasie urlopu po prostu jada na wakacje.
@mirekmirkowski: ale masz przewrocone we lbie xD