Wpis z mikrobloga

#rasizm całe życie byłem przekonany, że nigdy rasista nie zostanę. Po kilkunastu latach życia na emigracji sam się śmieje z poglądów co miałem. Czasami wydaje mi się jakbym miał możliwość to bym podzielił kontynenty na rasy, a specjalna wyspę stworzył również dla białych co przykładowo muszą na swoich S7 czy iPhone biorą używają kalkulatora żeby do aktualnej godziny dodać 30min albo zainteresowania to 5 dni silowni, a wiedza o codziennych sprawach czy tematy do rozmowy to papka z tv. A co mnie przeraża to takich osób jest dużo czy nawet większość. Czarni są tępi(generalnie), ale pozorów nie starają się stwarzać , jak 25-35 letni Polacy co każdego dnia potrafią powtórzyć kropka w kropkę info z wiadomościami z tv co z tego, że raz jeden raz drugi kanał i w ciągu 5min rozmowy sami sobie przeczą. Maroko/turki to kojarzą mi się ze szczurami co tylko pod siebie i powiedzą co chcesz usłyszeć, a w myślach to epitet goni epitet, a oczy się świecą jak tylko uda się cokolwiek zyskać albo na swoim postawić - choć tu przyznam zaskoczyło mnie jak szybko nowe języki pochłaniają i przeróżne zawiłe schematy jak to nic nie robić w pracy i usłyszeć 'dobra robota'. Takie tam na kiblu przemyślenia.
  • 3
@CzuowiekMaupa zaraz hejtuje, po prostu przeraża mnie równouprawnienie i traktowanie wszystkich po równo. Przykłady mógłbym mnożyć i w sumie bez celowo bez składni pisać ściany tekstu - choć wyrzucę jakieś przykłady.
Maroko,Turcja i inne nacje trzymają się razem i stąd łatwo im forsować prawa itp. Polacy jako ogół - subiektywna opinia zebrana przez prawie 40 lat rozczarowań - zawistni, większość nic nie rob poza powtórką dnia m-c roku poprzedniego i zadowala ich