Aktywne Wpisy
mickpl +353
Prawilnie przypominam patent na natychmiastowe obniżenie cen mieszkań:
1. Wycofać się całkowicie z deklaracji dopłacania do kredytów, projekt wyrzucić do śmietnika w całości.
2. Zapowiedzieć opodatkowanie posiadaczy więcej niż 3 mieszkań - to jest promil obywateli, bo 98% właścicieli posiada tylko jedno mieszkanie.
Efekty będą widoczne od razu. Nie trzeba będzie nawet specjalnie nic robić XD
#nieruchomosci #mieszkanienastart #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments
1. Wycofać się całkowicie z deklaracji dopłacania do kredytów, projekt wyrzucić do śmietnika w całości.
2. Zapowiedzieć opodatkowanie posiadaczy więcej niż 3 mieszkań - to jest promil obywateli, bo 98% właścicieli posiada tylko jedno mieszkanie.
Efekty będą widoczne od razu. Nie trzeba będzie nawet specjalnie nic robić XD
#nieruchomosci #mieszkanienastart #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments
JohnShelby +7
Jak powinna wyglądać prawidłowa naprawa takich pęknięć i ile może kosztować? materiał + wykonanie? Z powodu remontu lokalu obok powstały u mnie 3-4 takie pęknięcia, każde o długości ok metra i ubezpieczalnia się pyta jakiej kwoty za to oczekuje. Jest to blok z wielkiej płyty.
#nieruchomosci #remontujzwykopem #pytaniedoeksperta
#nieruchomosci #remontujzwykopem #pytaniedoeksperta
Jestem sobie teraz w Rzymie i co obserwuję:
Ceny w restauracjach: 8-15 euro bardzo spoko jedzonko, 25€ danie w naprawdę dobrej restauracji.
Kawa, deser 4€
W sklepie wody po 0,3€ za 2l, owoce, warzywa powiedziałbym o 20% droższe niż u nas.
Ubrania w sieciówkach dokładnie tyle co w przeliczeniu u nas czyli od 10-50€ marynarki w dobrych sklepach po 150€
Bilet miejski miesięczny bez zniżki 35€
Benzyna, olej ok 1,6€
I to są ceny w Rzymie gdzie wiadomo masa turystów i trochę nieadekwatne do porównań.
To są ceny a szukając zarobków co znalazłem:
Robotnik 1300, pielęgniarka 1500, ordynator 4-6k€
gdyby u nas były takie zarobki rży takich cenach, dodając to ze Polacy mają zazwyczaj mieszkania na własność chyba żyłoby się u nas najlepiej w Europie
Plus dodajmy, w Polsce nie ma murzynów handlujących selfi stickami, miskami z drewna i łańcuszkami co 5 metrów. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Miszkaaak: A gdyby we Włoszech przy ich zarobkach były polskie ceny, to żyliby też najlepiej na świecie.
Ponadto, akurat we Włoszech jest spore bezrobocie, czyste porównanie zarobków tego nie oddaje, bo nie uwzględnia jak ciężko znaleźć pracę.