Wpis z mikrobloga

Smutny dzis dzien, smutny okres. Mam wbite 26 lat, pracuje od okolo 8 lat full time w uk. Niestety ale poziom nauki jest tu tak marny ze skonczylem na nauce w college. Spedzilem tutaj wiele lat, tak na prawde za weslo nie jest. Moze i nie jestem oszczedny za bardzo ale drugie to, to ze zyje i #!$%@? jak glupi wul w pracach jakich sie tylko da aby moc oplacic chalupe, wyzyc oraz jakiegokolwiek ciucha zakupic. Odkladac troche odlozylem... dzis musialem otworzyc swoja porcelanowa skarbonke aby zobaczyc ile zaoszczedzilem przez te 8 lat..... Po prostu zenada, a w dodatku z moim pechem oraz zlymi decyzjami jest ciezko cokolwiek zrobic...

Niestety, musialem gdzie to napisac, pozalic sie... a teraz kolejny etap szukanie pracy... znow bedzie marnie a chata do oplacenia.

Milego wszystkim! Aby wam chociaz ten rok mijal dobrze.

#zycie, #emigracja #uk
  • 49
@Miscellaneous: Gdyby to takie latwe bylo, przy oplatach a przy tych stawkach. Swiadomosciowo myslalem ze na odkladalem tysiace, nigdy nie sprawdzalem z tego powodu ze to porcelanowa skarbona, a to prezent urodzinowy byl. Choc... co sie bede tlumaczylem, zapatrzylem sie i #!$%@?. :)
@fruity, nie jestem za bankami ogolnie. Zawsze cos sie rozwali w domu, zawsze cos trzeba dokupic, dac na swieta, urodziny, i takie tam wiec i trzeba brac troche z tad i tamtad. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Miscellaneous, nie. Niecierpialem jej.

bo to jest wlasnie #przegryw . Dobra trzeba isc szukac czegos na szybko by mnie nie #!$%@? z chalupy za miesiac, dwa. Pozdro! Oby nikt nie
@dombe @CzerstwaBulka Wszystko rozumiem ale przy moim pechu, przy moich decyzjach przeszlosciowych nie jest latwo aby dostac robote. Aktualnie nie moge znalezc pracy byle jakiej, a doswiadczenie jakies tam mam. Dodatkowo skladalem juz do lepszej pracy z setki razy, nawet zapro na interview nie mam, a jestem pracowity... Mowie po angielsku.

W aberdeen placisz za 1kg piersi z kurczaka jakies £6.00 a nawet i lepiej, serek 8 plasterkow jakies £1.30 sainsburry, tesco
@blakker: cos w tym jest, odkad jakis czas temu bylam zmuszona rzucic ostatnia prace (kolidowala ze studiami), nie moge znalezc zadnej ( ͡° ʖ̯ ͡°) mimo, ze angielski oczywiscie plynny, nie wiem czy w tej szkocji taka posucha ostatnio czy ja tak kiepsko szukam ( ͡° ʖ̯ ͡°)( ͡° ʖ̯ ͡°)
@CzerstwaBulka: oesu, mieszkalam chwile w glasgow, nigdy wiecej. najgorszemu wrogowi nie polecam ( ͡° ͜ʖ ͡°) w sumie smieszne historie mam z tym zwiazane, ale nie bede pisac na wypoku bo jeszcze mnie zidentyfikujo ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) wlasnie teraz mieszkam na wsi, ale chyba dluzej nie wytrzymam,
Coraz gorzej jest w UK, ceny strasznie ida w gore a z robota coraz ciezej. Gdzie, jak juz pisalem mam j. angielski.. Aktualnie zostalo mi jakos kasa na utrzymanie na nastpne 3 tygodnie. ()