Wpis z mikrobloga

@siostra_packa: Albo MSI gaming z/x/Silver albo palit. Palit od jetstream w górę, choć można spokojnie wziąć najtańszego jetstream i wgrać bios od gamerock premium, ja tak zrobiłem . Palit ma dwie kości biosu.
  • Odpowiedz
Jak to zrobiłeś?Po za tym daje to cokolwiek innego niż zwykłe podbicie zegarów do specyfikacji Gamerock Premium?

@JessePinkman_: Wcześniej musiałem się bawić z programem do flashowania biosu. Pomógł mi jeden z mirków. Obecnie jest jeszcze łatwiej. Palit wydał aktualizacje biosów ze względu na pamięci microna . Więc wystarczy pobrać instalator biosu, klikasz i sam Ci wszystko instaluje. Po prostu zamiast instalować bios do jet streama istalujesz do gamerocka premium. -
  • Odpowiedz
pobrać instalator biosu, klikasz i sam Ci wszystko instaluje.

@Variv: Mi wywala komunikat że instalacja jest niepotrzebna albo moje vga nie jest kompatybilne.Wcześniej zaktualizowałem juz bios ze strony Palita.
Pamieci mam samsunga.
  • Odpowiedz
: Mi wywala komunikat że instalacja jest niepotrzebna albo moje vga nie jest kompatybilne.Wcześniej zaktualizowałem juz bios ze strony Palita.

Pamieci mam samsunga.

@JessePinkman_: Więc wyłącz kompa. Na karcie przełącz bios na drugi. Aktualizowałeś bios na jednej kości biosu, więc na drugiej jest jeszcze stary. I spróbuj na tym starym biosie zrobić aktualizacje ale z biosem od gamerocka. Jak się nie uda zostaje Ci ręczne flashowanie jak w moim poście
  • Odpowiedz
@Variv: Ej a możliwe jest że przez to że zainstalowałem ten bios dla microna to mi pogorszyło coś?Bo w sumie wtedy nie wiedziałem za bardzo o co chodzi i po prostu chciałem mieć aktualny bios.
  • Odpowiedz
Ej a możliwe jest że przez to że zainstalowałem ten bios dla microna to mi pogorszyło coś?Bo w sumie wtedy nie wiedziałem za bardzo o co chodzi i po prostu chciałem mieć aktualny bios.

@JessePinkman_: Nie. To jest po prostu aktualizacja biosu. Nie ma dwóch oddzielnych wersji dla samsunga i microna. Po prostu dodano łatkę (w zasadzie zmieniono jakieś parametry) dla pamieć microna ale nie ma to znaczenia dla pamieć
  • Odpowiedz