Wpis z mikrobloga

Hej Mirki, mam pytanie odnośnie rezerwacji na #bookingcom #booking
Otrzymałem potwierdzenie rezerwacji, jednak wprowadzona tam przeze mnie karta jest kartą płatniczą, a nie kredytową. W potwierdzeniu widnieje informacja, że

Pobierzemy od Ciebie płatność, więc Ty po prostu jedziesz na miejsce i cieszysz się wyjazdem!

Jednak nie wiem czy jest to możliwe w przypadku karty płatniczej?

Gdy rok temu byłem w Pradze, to otrzymałem info o odrzuceniu karty przez ośrodek. Boję się, żeby w ostatniej chwili rezerwacja nie została odrzucona. Mam zamiar napisać do ośrodka, chciałem się jednak dopytać, czy ktoś wie jak to wygląda.

#podroze #visa
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kondziorman: Wydaje mi się, że jeśli nie będą mogli pobrać kasy to napiszą Ci, że masz wpłacić zaliczkę. Przynajmniej ja miałem tak w przypadku kilku miejscówek, gdzie nie chcieli karty kredytowej.
  • Odpowiedz
@kondziorman: Jeżeli Twoja karta obsługuje transakcje MOTO (95% kart obsługuje) to bez problemu. Sprawdź limity na karcie, aby właśnie na ten typ transakcji limity były odpowiednio duże Pamiętaj jednak, że booking często przekazuje dane do hotelu w formie jawnej (mail lub fraud) przez co ryzyko fraudu na takiej karcie jest ogromne. Wystarczy poczytać na forach jak często numery takich kart trafiały na czarny rynek. Oczywiście w razie czego jest chargeback
  • Odpowiedz