Wpis z mikrobloga

Już nic się nie zmieni w tabeli RS jeśli chodzi o OKC i Houston, więc krótka piłka - MVP:

• James Harden 20.3% (27)
  • Russel Westbrook 79.7% (106)

Oddanych głosów: 133

• 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Weed233: skopiuje co kiedyś napisałem, bo trochę na temat :p ale niesamowity jest tutaj hejt na Westbrooka, osobiście nie mam żadnego faworyta, ale osiągnięcie Russa jest strasznie deprecjonowane, gość ma średnio triple-double, a większość komentarzy w stylu, robione na siłe, w takiej drużynie to łatwo itp. przecież gdyby to było takie proste to od czasów Robertsona ktoś miałby takie statsy, nie wiem czy Russ zasługuje na MVP czy nie ale
  • Odpowiedz
@l3chu Ja mu nie umniejszam, stwierdzilem tylko że zbiórki akurat w jego przypadku nie wpływają na końcowy wpływ zespołu i doceniam to co robi + w każdym innym sezonie dałbym mu MVP ale tutaj masz gościa co robi rekord w pkt które tworzy + jego drużyna ciśnie na 3 bilans w lidze gdzie mieli być przy dobrych wiatrach na 15-16 więc nie rozumiem tego przyznawania MVP dla tego z OKC
  • Odpowiedz
@Weed233: TD, triple-double, najwięcej w sezonie, triple-double ze średnich statystyk, osiągnięcie historyczne, do tego w cięższej konferencji. Jeśli to takie łatwe, jeśli RW dostawał za darmo zbiórki od kolegów, to dlaczego Harden tych 2 zbiórek więcej sobie nie wyrabiał?
  • Odpowiedz
@ider K---a, MVP czyli. najbardziej wartościowy zawodnik dajesz za to że zebrał 2 piłki na mecz więcej? Jeśli to jest twój jedyny argument to nie warto nawet dyskutować, bo twoim tokiem myślenia dawać MVP powinni co rok po prostu temu co robi najwięcej pts+ast+rebs
  • Odpowiedz
@Weed233: statystyka, która ogarnia wszystko PER: Russ 30,8 > Harden 27,3. Jeśli twoim jedynym argumentem jest, że MVP powinno się dawać temu kto ma lepszy bilans to nie ma co dyskutować.
  • Odpowiedz
@Weed233 nie p-----l juz o tych zbiorkach oberzyj sobie mecze hujston harden juz nawet na osobistych zbiera , the same shit wiec skoncz to j-----r o zbiorkach bo juz nie moge tego czytac xD
  • Odpowiedz
@Weed233 ciagle masz w reku jeden argument hurr 2 zbiorki durr harden lepszy , hurr hujston mialo gorsze przewidywania przed sezonem, czemu? bo howard out i tylko dlatego tych ekpertow w nba ktorzy co roku typuja tych mistrzow nba ktorzy nawet do finalu nie dochodza, harden tak samo poluje na zbiorki jak russ tu nie ma roznicy , wg mnie westbrook jest clutch w tym sezonie w opor i wyrwal wiecej
  • Odpowiedz
@Vuko__Drakkainen: zgadzam się, Harden lepiej rzuca, ale Westbrook wziął punktowanie na siebie i tak z 4,3 3PA w zeszłym sezonie wzrosło na 7,2 3PA, a mimo to poprawił 3P% z .299 na .344.
  • Odpowiedz