Wpis z mikrobloga

Taka mała refleksja co do #wykopgate. Może to czegoś nauczy dziewczyny i zastanowią się zanim następnym razem zapostują coś na prawdę głupiego na gownowpisie. W internecie wszyscy jesteśmy tylko pozornie anonimowi i tutaj nic nie ginie.
Pamiętacie jak ktoś wyczaił samca alfa po nicku? Wystarczyło mi wtedy 1h, krótkie powiązanie z innym nikiem, a potem kolejny i kolejny. Historia internetowej obecności, znalezienie imienia, nazwiska, rozmiaru buta i historii zakupów allegro. Z każdą nową informacją było łatwiej.
Tak samo jest teraz. Krótki research i już są, konta FB, instagram, Twitter, mimo że już pousuwane z archiwów nie znikną. Chwila moment i jest szkoła, adres e-mail, miasto.
Także dziewczyny zastanówcie się zanim zaczniecie wrzucać tutaj zdjęcia swoich nóg, gówno wpisy itp.

#!$%@?ąc już od tego zobaczcie jak śmiesznie wykop łączy ludzi, myślicie że kiedykolwiek w realu taka gotka jak sscherzo zadawała by się z takim chomiczkiem jak ajspitka?
  • 21
@bmbcz01: Wczoraj na streamie magicala ktoś wrzucił dane osobowe ajspitki, ulubionej, turqi, sscherzo. Dalej standardowo poleciały zdjęcia i bany. Ja też dzisiaj zobaczyłem co się dzieje ale w internecie nic nie ginie ( ͡º ͜ʖ͡º)
@bmbcz01: myśle ze raczej to drugie
@Blaskun: ja nie o tym czy wywlekanie danych osobowych jest dobre czy nie, tylko o tym że zawsze musimy się liczyć z nagłą utratą anonimowości więc zanim naciśnie się wyślij powinno się przemyśleć czy chciałbym/chciałabym być z czymś takim kojarzony/na. Do tego dochodzi to, że jest jak jest i kobiety mają gorzej pod tym względem.
@bmbcz01: chyba mało życie znasz, stało się i już się nie odstanie, raz na jakiś czas zielonka będzie o tym przypominać, raz na jakiś czas ktoś wrzuci zdjęcie którejś z nich pod ich postami
@elmyn: Wiem jak to się odbywa, co nie znaczy, że muszę się przyzwyczajać. Lubię wykop i wykopków i atmosferę, którą tutaj mamy, ale przy takich akcjach łapię się za głowę. Tak jak kiedyś z elfikiem, potem przy jakichś tam aferach np. sebixowej, tak teraz sam siebie pytam co jest nie tak z tymi ludźmi.

Spójrz na reddit i sub redditgonewild - jak ktoś udostępni zdjęcie na którym będzie przypadkowo element pozwalający
#!$%@?ąc już od tego zobaczcie jak śmiesznie wykop łączy ludzi, myślicie że kiedykolwiek w realu taka gotka jak sscherzo zadawała by się z takim chomiczkiem jak ajspitka?

@elmyn: tak. Wyobraź sobie, że nawet goci mają normalnych znajomych niezainteresowanych gotykiem ;-)