Aktywne Wpisy

tiofen +413
Hej Mireczki,
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
źródło: żółwik
Pobierz
KRZYSZTOF_DZONG_UN +183
JESTEŚ PRZECIWNY KREDYTOWI 0% I KAZDEJ INNEJ TEGO TYPU FORMIE = PLUSUJESZ
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
źródło: temp_file6747366378341748774
Pobierz

Siemka
Zostało mi trochę PCB do czujników temperatury działających z esp8266 które zrobiłem sobie do pomiarów w mieszkaniu i przesyłaniu ich do domoticza. Czujniki są upakowane w obudowe z "powerbanku" [O TAKIE](https://www.aliexpress.com/item/Colorful-Battery-Case-Box-18650-Battery-Box-USB-Rechargeable-Batter-Case-Storage-Box-Holder-Portable-for/32702855687.html?), zasilane również z ogniwa 18650. Obudowe trzeba lekko przerobić - usunąć podstawki pod oryginalną płytkę która w niej była. Można podłączyć czujnik DS18B20 lub DHT22/DHT11 i podobne. Na kiepskim ogniwie 1000mAh pojemności, przy pomiarach co 5 minut i czujniku DS18B20 bateria wytrzyma około dwóch miesięcy. Na DHT jest gorzej bo około 40 dni (prąd przez czujnik ucieka bokiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) ). Czujnik ma wyprowadzone gniazdo do ładowania więc nie trzeba wyciągać ogniwa do ładowania.
Leżą mi te płytki i szkoda mi ich wyrzucić, jakby ktoś był chętny to mogę sprzedać po powiedzmy 3zł ?? za sztukę, chyba że ktoś będzie zainteresowany większą ilości to wiadomo że będzie promocja.
Jak ktoś jest zainteresowany to mogę coś więcej napisać, narazie chyba to wszystko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_NPclOF1YL84SuQxLDV1eKR21eTJhwWLq.jpg
Pobierzźródło: comment_0b5wgSDpUfqp47Yx132pc2QjChUm5Oc5.jpg
Pobierzźródło: comment_eXTaqUDn48NwQyPYDetoMkmjqVf5THJS.jpg
Pobierzźródło: comment_1UAfgsrPl3L4cM2xnOZLJL0Q3G3XnkLm.jpg
Pobierz@skew: ja daje do czujnika 4.7 k. DObry?
A gdy chcemy osiągnąć pobór rzędu
źródło: comment_n968QCBMWqX78YI8ejXRvBJ6yRFFX7tz.jpg
Pobierzźródło: comment_sPvlF4SLiJRedOow8UaQsL14D4HTVF0I.jpg
Pobierz