Aktywne Wpisy
m4rio +24
To że wykop wspiera te androidowe emotki to największy downgrade XXIw.
tellet +65
Mmmm też czujecie, że powietrze zmieniło zapach z tego #!$%@? zimniackiego siarczystego, gdzie jedyne co było czuć to smród plebsu opalającego chałupy?
To jest jedna z piękniejszych rzeczy, gdy powietrze przybiera zapach kwiatów, ziemi, roślin, trawy, wracania na rauszu o 4 nad ranem z imprezy, będąc ubranym w krótkie spodenki i koszulkę, gdy czuć ten lekki chłodek. Ptaszki zaczynają ćwierkać, na drogach jeszcze tylko bułkowozy i taryfy, ale już za chwilę wyjadą
To jest jedna z piękniejszych rzeczy, gdy powietrze przybiera zapach kwiatów, ziemi, roślin, trawy, wracania na rauszu o 4 nad ranem z imprezy, będąc ubranym w krótkie spodenki i koszulkę, gdy czuć ten lekki chłodek. Ptaszki zaczynają ćwierkać, na drogach jeszcze tylko bułkowozy i taryfy, ale już za chwilę wyjadą
Wraz z moją dziewczyną zamierzam skorzystać z usług @sorek
Dużo jest opinii, tych pozytywnych i negatywnych. Chciałbym poznać opinie tych co są teraz na miejscu w #uk #barnsley , odpowiedzi takie jak to, że sorek zarabia na polaczkach, czy że można taniej znaleźć mnie nie interesują bo nikt za darmo nie będzie latał wokół kogoś, a o tym, że można taniej dostać też wiem, jednak to będzie nasz pierwszy wyjazd do Anglii. Co chciałbym się dowiedzieć?
- czy łatwo dostać prace? ( obaj wykształcenie średnie, mój angielski to podstawa, jej dobry, ja całe życie prace biurowe, ona świeżo po zakończeniu edukacji, rok pracy na magazynie)
- czy jak się ma tą prace to dostaje się tą minimalną krajową , czy coś tam pobierają? Jak się pracuje w Anglii przez agencje to tez minimalna krajowa, czy mniej?
- jak oceniacie Polonie w Barnsley ? Współpracę z Sorkiem?
Zaznaczam, że celem naszego przyjazdu jest nie tyle co kwestia finansowa co zdobycie nowego doświadczenia, podreperowanie języka angielskiego, dziewczyna myśli o studiach w #uk , także raczej traktujemy to w kategoriach przygody, z tym, że za coś trzeba się utrzymać stad pytania o prace, a jeśli jeszcze istnieje ten mityczny dobrobyt na zachodzie i będzie szło coś odłożyć na czarną godzinę tym lepiej.
Liczymy najbardziej na odpowiedzi ludzi co są obecnie na miejscu i najbardziej znają obecne panujące realia.
PS: nic o Brexicie i tym, ze angielska policja może nas rozstrzelać w lesie ;) mimo wszystko zaryzykujemy :)
#sorek #praca #uk #barnsley #emigracja #emigrujzwykopem
poza tym brexit i angielska policja może was rozstrzelać w lesie
@Trader888: w Barnsley? xD
Tzn? Byłeś w Barnsley? Co polecasz w takim razie?
Przez podstawy rozumiem to, że umiem się przedstawić, liczyć, dni tyg, miesiące, pory roku, godziny, kolory, takie pierdoły nic więcej także totalna podstawa, mam obawy czy znajdę prace z takim angielskim, co myślisz jako bardziej jak widać doświadczony?
Możesz rozwinąć wątek z tym ASOS? Co oznacza, że nie wiadomo ile dadzą Ci popracować?
@Trader888: Jesli interesuje cie opinia kogos kto byl na miejscu ale juz nie jest, to daj znac to odpowiem na zadane przez ciebie pytania.
Super :) możesz najpierw odpowiedzieć na pytania, które zadałem w poście? Z gory dziękuje :)
@sorek nie znam więc tu nie pomaga.
A i akcent z #barnsley miażdży, zawsze byłam dobra z angielskiego, poziom C1 ma studiach a do tej pory jak jakiś starszy koleś zacznie szybko mówić to muszę się dobrze skupić żeby zrozumieć. Ja mieszkam trochę bliżej Leeds i
Moim zdaniem latwo, tym bardziej ze od niedawna Sorek pomaga takze aktywniej w znalezieniu pracy. To tak naprawde zalezy od ciebie czy jestes leniwy czy chcesz znalezc prace, jak chcesz znalezc to znajdziesz i dlugo ci to nie zajmie.
Dziękuje za odpowiedz :) o ASOS trochę czytałem i fatalnie to wygląda z opisów. Jak inne firmy i co polecasz? :)
@Namarin
Tak jak wyżej :) jak inne firmy w Barnsley gdyby ktoś chciał uniknąć pracy w ASOS, chociaż bym spróbował, gdyby nie było innej opcji nawet tam...
Na co uważać w tych okolicach? Jak atrakcje (po za klubami bo nie jesteśmy typami imprezowymi ) ?
Życie w tych okolicach na
Twoja dziewczyna niech atakuje na pocztatku posady takie jak office support albo administrator. To jest max £9 na
Słyszałam też od znajomych, że w bibliotece są darmowe kursy angielskiego wieczorami, raz na tydzień, ale sama nigdy tego nie sprawdzałam, więc nie powiem na ile to prawda.